0 Läs mer >>
Om bara några minuter så startar true blood på Svt1! Kommer bli så lycklig så fort jag hör signaturen Bad things av Jace Everett!

Är i mormors lägenhet just nu då mormor åkte iväg idag med några från bowlinglaget till Göta kanal. Så jag passade på att sova över här och känna på hur det känns att bo själv, om det är så att jag skulle flytta upp till Gävle nästa år!

Oj nu började programmet ♥♥♥

TB ♥

0 Läs mer >>
Imorgon så måste jag som sagt upp kl 05.00 för att ta bussen som går 06.00 från Råstaberg som tar mig till tåget mot Gävle som går 06.32 från Vattholma, kommer fram i Gävle ca 07.30 därefter promenad till skolan och jag är framme 08.00! Lektionen börjar 09.15, YES! Så jag måste som sagt sussa nu så jag orkar gå upp imorgon. Ska kolla på QI om det går på tv så jag somnar med ett stort leende! Natti ♥

Dags att sussa

0 Läs mer >>

Sitter just nu och väntar på att mamma ska bli klar i duschen, för jag ska bada har jag tänkt. Dock så hade jag bara en badbomb kvar, vilket var en julbomb men den funkar nog lika bra ändå även fast det inte är jul! Dock så längtar jag lite till julen faktiskt, själva känslan, maten, släkten och första vita snön. Man firar med släkten och man bakar, tonvis! Inte för att jag har kunnat baka så mycket under dom jular som har vart men det har ökat för varje jul som kommer, så förhoppningsvis så kanske jag gör en massa nya grejer nu till julen!

Nej nu ska jag inte snöa in mig, hehe. Gick faktiskt i skolan idag, en lektion enbart i matte som jag riktigt inte kunde delta i så jag var med på nollningen istället. Dock så var det här sista nollningtillfället för mig eftersom jag inte har kunnat vara med på nollningen tidigare och imorgon så har jag lektion och så har jag ingen biljett till sittningen, typiskt! Men det jag har vart med på har vart kul och jag hoppas att det kommer något liknande igen! På vägen hem så vart tåget försenat och jag somnade i en sjuk ställning så jag har ont i hela kroppen, därav ska jag ta ett varmt bad så kroppen slappnar av. Men jag fick en sjuk tanke när jag satt på tåget, att jag var van vid det här pendlandet, trots att jag bara har vart däruppe i tre dagar. Det kallar inte jag vant, i vanligt fall! När mamma kom hem så åkte jag och pappa för att hämta mina böcker som hade kommit till Hemköp imorse, så nu har jag alla kursböcker jag behöver för tillfället, vilket känns skönt!

Ikväll blir det en tidig sänggång, ska ju upp 05.00 imorrn och jag måste vara pigg då, är lite extra orolig då inte alarmet har ringt på morgonen då det skulle ha ringt. Men det löser sig! Så efter badet så ska jag packa inför morgondagen och sen så ska jag sätta mig vid tvn en stund och vara social innan jag lägger mig i sängen och försöker sova! Tjingeling :)

I'm dreaming of a whi...

0 Läs mer >>

Snart så åker man iväg till tåget som kommer tuffa iväg mot Gävle, kommer fram halv tolv i Gävle och då ska jag faktiskt GÅ till skolan. Jag kommer försöka gå varje dag för att få lite extra motion samtidigt som det är betydligt billigare än buss! Idag är det matte på schemat, som igår. Gillar mina mattelärare som är medveten om att det är många i klassen som har svårt för matte, varav jag är en av dom. Ena förklara att matte är som en kulle man ska gå över, för vissa går det bra att komma över, för vissa går det lite saktare och mer kämpigt. Men det finns ett krök på kullen och det är kröken vi ska sträva efter, och när vi kommit över kröken så blir det enklare! Och vi kommer vara överlyckliga över att ha kommit över kröken, vilket jag kan hålla med om. Jag höll ju på att spricka av glädje då jag klara matteC-kursen! Men nu måste jag pysa, tjingeling!

Off we go to school!

0 Läs mer >>

God kväll! Ligger i sängen något utmattad och kollar på ett av mina favoritprogram för tillfället, Qi på bbc entertaiment! Ett program där komiker kommer med udda fakta om en massa saker och skämtar under tiden, sjukt kul! Den här dagen har varit allt från lugn, har inte haft en stund ledig för mig själv förutom nu typ! Ska bli sjukt skönt att få sova, dock så får jag inte sova så länge då jag ska upp 9, medans klasskompisarna kan gå upp 12... Inte ett dugg avis!

God kväll! Ligger i s...

0 Läs mer >>

Ha körkort, nu! På en gång, bara kunna önska sig ett och någon kommer och knackar på dörren och ger en ett körkort så man bara kan sticka ut och köra! Men det skulle ju inte riktigt funka, oturligt nog. Jag hinner ju aldrig övningsköra och när det väl finns tid så är jag helt slut av mina andra sysslor och det är ju inte bra att ge sig ut på vägen utmattad eller! Och det måste ju passa med mamma och pappa också då det är dom jag övningskör med, och dom kommer ju inte hem förräns på kvällen och då vill dom sätta sig vid tvn och slappa resten av kvällen, inte sitta i passagerarsätet och tänka att vi kommer krascha närsomhelst. Tror inte att mamma och pappa tänker så, även fast jag bara har övningskört tre gånger. Anser att jag har lyckats hyffsat dom gånger jag har övningskör, behöver bara finslipa sakerna, och lära mig nya grejer såklart. Sen när jag känner mig redo så kommer jag ta en intensivkurs i Gävle, och så hoppas vi att jag har körkort innan sommaren kanske? Skulle vara riktigt skönt att ha körkort då, kunna åka exakt vart man vill!

Det enda jag behöver hitta är intyget på att jag övningskör....

Jag vill..

0 Läs mer >>

Äntligen har jag fått mitt schema från skolan, men det ser ju något mysko ut! Har två lektioner samma dag, samma tid i olika salar. Så jag undrar om schemat verkligen stämmer, får kolla upp det på måndag! Ska ju även till läkaren på torsdag så känner mig lite nervös inför att nämna det till läraren och säga att man inte kommer kunna delta på lektionerna under den dagen! Eventuellt kan jag vara med på morgonen om jag får gå tidigare, att jag tar sj-tåget som går 12.06 från Gävle och så kommer jag inte tillbaka till skolan efter sjukhusbesöket.  Men sånt löser sig alltid!

Mormor är här nu och dom håller på att fika och kollar på fridrott, usch för sport! Asså jag är ju inte anti mot sport men det är så att jag inte tycker det är kul att kolla på, för det är ju verkligen så tråååkigt! Men den här dagen blir en lugn dag för jag måste ladda upp för skolan imorrn, ska först in till stan med mammas tåg för att fixa busskortet, sen så tar jag nästa tåg upp till Gävle som går en halvtimme efter att jag har kommit in till Uppsala, stressigt va? Men tänk hur skönt det kommer bli med månadskort, får ju åka hur mycket jag vill! :) Skål för det!

Söndag

0 Läs mer >>
Idag är man hundvakt! Farmor och farfar ska iväg på en hemlig resa med pro tror jag att det var, så då behöver dom någon som kan ta hand om Rocko och självklart så ställer jag upp! :) Annars så blir det väl inte så mycket gjort idag, förutom att jag ska försöka hitta ett schema någonstans som ingen av oss elever fick i onsdags. Vet ju när jag börjar på måndag med det kan ju vara skönt med ett schema i handen. Får lösa det på något sätt!

Imorgon blir det middag hos Ellen och Johannes, ska bli kul! Och så måste jag förmodligen in till UL för att köpa mitt busskort så jag kan åka upp till Gävle! Måste bara fixa så att jag får någon slags av studentrabatt så jag inte har något csn-kort än. Men det löser väl sig!

Fredag

0 Läs mer >>

Vaknade imorse kl 09.10 då mamma väckte mig. Hade världens halsont och förkylning, och körsbäret på moset så hade jag ont i hela kroppen. Nollning idag = nej tack! Även fast jag känner att det skulle vara jättekul, då jag gillar den gruppen jag är med i, indianerna! men jag vill inte utsätta mig för något krävande utomhus då jag är sjuk, vill ju inte bli sjukare liksom. Ska ju vara hundvakt imorrn och så ska jag på middag på lördag, så vill vara så frisk som det bara går.

Så vad ska man göra idag då? Ingen aning! Sitter mest och kollar på internet och försöker komma på något att göra, har gått runt i huset och kollat vad som finns att göra. Kanske ska gå runt och damma hemma så att man får det gjort, mamma bad mig att göra det idag då jag inte drog upp till Gävle. Fram med dammvippan!

Nollan som dissar nol...

0 Läs mer >>

Sitter just nu och nickar till då och då. Vaknade imorse kl 05.00 efter ännu en orolig natt. Har inte kunnat sovit ordentligt under de här dagarna jag har vart sjuk, så inte undra på att man är lagom trött. Ögonlocken känns så tunga och det svider mer och mer samtidigt som jag försöker kämpa för att ha dom öppna. För jag kan inte somna nu, då kommer jag ju vakna supertidigt imorgon och då ska jag ju inte ens göra något. Det beskriver nog lite hur jag känner mig efter min första dag på skolan. Missförstå mig inte, jag älskar det! Jag gillar rutinerna, dock kanske jag inte är så förtjust i pendlandet som tar upp ca 2.30 timmar om dan men det var mitt beslut att pendla så det får jag leva med.

Om man ska sammanfatta min första dag utan att vara för långdragen så kan man väl säga att dom andra eleverna i min klass verkar vara schysta, dom jag har pratat med iaf. Ingen har riktigt vågat att bryta isen än. Lärarna verkar vara jättesnälla, rektorn verkar vara en riktig pajas (på ett bra sätt), blev utvald av en kårmedlem som sa "nolla, stå upp!" så jag fick stå upp medans 450 andra elever satt, kom med i nollgruppen indianerna och den viktigaste regeln är att inte bära gröna kläder. Träffade en riktigt schyst tjej tack vara min nollgrupp som inte går i min klass, fixat kårleg och passerkort!

Den här veckan så kommer det vara nollning på schemat, ikväll skulle vi egentligen målat klart våran påle som våra gruppledare inte hade hunnit klart med sen så skulle det vara fest i röda BARacken. Dock så kunde jag inte vara med då jag måste pendla över 1 timme för att komma hem. Ångrar nog lite det där med att bo hemma även fast det har sina stora fördelar.

Gävle Högskola - Firs...

0 Läs mer >>

Riverdance har en speciell plats i mitt hjärta, så fort jag lyssnar på låtarna så svävar jag på moln. När jag ser dansarna så får jag gåshud, när jag hör steppen så blir jag kär och jag blir helt enkelt en helt annan människa. Det är många gånger jag har tänkt att jag ska åka till Irland och bara vara. En speciell låt som jag har fastnat för så är det Lord of the dance, helt underbar. Så därför får ni lyssna på denna underbara låt. Har sen långt tillbaks velat gjort en dans till irländsk musik, men anser mig inte duktig nog att kunna komponera dans till musik. Har försökt lite grann och det har hitills inte gått så bra. Få kanske kolla med dom andra i gruppen om det är något vi kan använda, men det känns som om jag har Irland-frossa och att jag kanske borde lugna ner mig lite.

Men här har vi den mest magiska låten som finns! ♥

Riverdance ♥

0 Läs mer >>

Förra veckan så gick jag upp 08.00. Idag så avancerade jag till 07.00 men råkade somna om (typiskt). Imorgon så ska jag försöka gå upp 06.00 (jisses!!) och på onsdag så ska jag gå upp 05.00! Lite av en skräckblandning när man ser att jag ska gå upp sjukt tidigt för att ta 06.32 tåget mot Gävle. Dock så ska det ju bli ruskigt kul att börja studera men jag är skiträdd över att jag ska somna om, för 05.00 är ju inte mänskligt för en människa som i vanligt fall har gått upp runt 09.00-10.00 i ca ett år. Det kommer bli lite av en chock så då bestämde jag att jag skulle förbereda mig genom att gå upp tidigare och tidigare för varje dag som kommer och jag är snart framme vid 05.00. Det dryga är att jag vet att dom som bestämde sig att flytta upp dit inte behöver gå upp förns 08.00! 08.00! Jag måste gå upp 3 timmar före.. Fast det är ju det beslutet jag har tagit så jag får enkelt bita i det sura äpplet.. På plussidan så kommer jag ju inte ha lika mycket skulder som dom andra som flyttar upp dit, om det inte råkar vara att alla är miljonärer men det är ju inte så troligt!

Idag blir det väl så att jag ska förbereda mig inför onsdagen, kolla så allting är klart. Sen på tisdag så ska jag in till stan för att fixa det sista inför onsdagen! Så jäkla nära nu! :)

Tidigare än tidig

0 Läs mer >>
Har för en stund sen kommit hem från ett styrelsemöte med folkdanslaget och jag säger som jag alltid brukar säga, jag älskar våra styrelsemöten! I början så var det lite av en skräck att gå dit då man var ny för man var så nervös. Men efter några gånger så vande man sig och man gradvis sa några meningar extra. Nu känner jag att jag är en liten pladdermaja som har vart med i styrelsen i tio år eller mer! Jag känner mig som en viktig person och att jag verkligen hör hemma vid bordet med alla smarta och underbara människor. och då man får reda på hur mycket dom uppskattar ens arbete, då blir man lite ställd. Jag fick beröm under det här möte då jag hade fått kontakt med ett franskt folkdanslag om utbyte (vi hälsar på dom och dom kommer till oss) och alla blev jätteglada och jag fick en massa beröm för att jag har lagt ner arbete på det här. Jag är nog inte riktigt van över att få beröm, eller jag är ju det men inte under såna här omständigheter.
Jag blev alldeles varm i hela kroppen, det kändes som om att jag lyste i hela rummet. Jag är fortfarande lycklig nu då jag vet att dom uppskattar mitt arbete och jag känner den här känslan att jag är en viktig person. Visst har jag alltid känt mig viktig, men jag kände mig extra viktig om man kan uttrycka sig så! Men på samma gång så vart jag så nervös så jag knappt fick fram några ord, darrade som ett aspplöv och det kändes som om kroppen sluta att fungera lite. Men som sagt har nog aldrig vart så glad när jag kommit från ett möte, nånsin!

Lovely meetings

0 Läs mer >>

Man har ju sett alla dessa filmer som handlar om att dom ska göra en massa grejer innan dom dör, dock så har ju dom då en dödssjukdom vilket jag inte har, turligt nog! Men jag har tänkt på det en hel del sen jag har sett dessa filmer och då har jag tänkt nu att jag ska göra en lista och när jag är klar så ska jag visa den här på bloggen, jag har redan några punkter som jag ska ha på min lista!

Jag gör en lista för jag vill inte bli äldre och sen inte ha möjlighet att göra dom här grejerna då. Så jag tänkte ju snabbare jag skriver en lista så kanske det är enklare att utföra den. Hoppas på det i alla fall!

Vad vill du göra inna...

0 Läs mer >>

Sitter i telefonkö till studievägledaren och har suttit i kö sen kl 10.00, kul! Har kommit till växeln hundratals gånger och dom är inte på så bra humör eller!

Väntans tider

0 Läs mer >>
Nu har jag beställt hem böckerna som jag behöver till två kurser! När jag har fått nästa inrullning av pengar ska jag troligtvis köpa det resterande böckerna som behövs till dom andra kurserna. Beställde enbart till dom kurser jag har fått hemskickat på papper! Annars skulle jag inte ha några pengar kvar! Dessa tre böcker kostade 862 kr och kommer om 5-8 dagar till Bjk! Kunde inte fixa csn idag då jag inte vet hur mycket poäng jag läser per termin, därav måste jag ringa Gävle imorrn och fixa det! Känns som om att högskolan är väldigt dålig på att informera om hur man ska ta sig till väga, dåligt länkat på hemsidan och inget fungerar mm. Men jag lider inte, typ! 

Nu kom syrran och surprisa med en chokladmilkshake, så nu ska jag göra sällskap med mamma och syrran vid tvn då dom två kollar på Greys Anatomy säsong 1!  

Bocking it!