0 Läs mer >>

Sitter med mamma, pappa och syrran i vardagsrummet med datorn i knät, medans syrran läser skvallertidningen och mamma och pappa kollar på Robin Hood (serien). Har tagit mig lite godis och ska börja lägga in låtar på min nya spotifylista "Party"! Har insett att jag inte har någon riktigt bra dunkadunkalista, eller det blir ju inte bara dunkadunka, det blir ju låtar som jag gillar att lyssna på när jag vill ha lite extra roligt!

Men vi kom hem ungefär runt halv åtta efter att ha varit på stan sen i förmiddags! Det började med att vi stack en snabbis till Byggmax för att kolla på golv till köket! Sen åkte vi till mormor där även Micke (morbror) var. Vi tog en fika och åkte till studenternas för att spela minigolf. Vi delades upp tre och tre (mamma, pappa, syrran & jag, Micke, mormor). Jag gillade att jag inte kom i samma lag som familjen, för dom enda gångerna då jag spelar minigolf så är det just med familjen, så det var väldigt skönt att spela med några andra för en gång skull. För man kan ju säga att jag är mot det medelmåttiga/dåliga hållet när det gäller minigolf, medans mamma, pappa och syrran är skitbra! Spik efter spik efter spik ser det ut på deras resultat. Visserligen var mormor och Micke också jättebra, men eftersom jag inte har spelat med dom någon gång själv så uppskatta jag det mer. Men jag kom sist i alla fall och bestämde mig då att jag ska försöka leta efter andra minigolfvänner, för mer jämn nivå!
Sen så åkte vi hem till mormor för att äta mat, vart hederlig sommarmat! Färskpotatis och burkskinka med mimosasallad och fräsch sallad! Supergott! Och så fick vi fika såklart, som också var supergott! :)
Efter det så åkte vi mot Gränby för att småhandla lite! Jag kom hem med två långa linnen från Gina tricot som i vanligt fall kostar 129 kr/styck men tack vare sommarrean så kosta dom 29 kr/styck :D Överlycklig över vilket kap jag har gjort! Men sen åkte vi hem och åt varma baguetter med skagenröra. Så nu sitter vi här, det var ett tag sen jag startade inlägget så nu är det bara jag och mamma här, då syrran har gått och lagt sig och pappa kollar på speedway på mitt rum! Nu är min spotifylista 10 timmar lång och jag ska stänga av datorn!

Godnatt på er

En perfekt sommardag

0 Läs mer >>

- Jag är en tyst person, vill inte synas och är inte så pratsam av mig ibland. Så om jag inte pratar med dig så är jag inte sur och jag ogillar dig inte. Det är bara sån jag är

- Jag är en blyg person, uttrycker inte mina känslor för vem som helst. Tex så tycker jag det är extremt jobbigt att bjuda upp någon på danskvällar och sånt, även inom folkdanslaget. För jag vill inte att folk ska säga ja fast dom inte vill

- Jag gillar inte att prata om mig själv, om mina personliga problem.

- Jag är väldigt omtänksam, bryr mig mer om andra än mig själv

- Har otroligt dåligt självförtroende, har vart med om en hel hemska saker som folk sagt till mig

- Jag är rädd för att vara/bli ensam

- Är konstant orolig över vad folk tycker om mig

- Har svårt för att lita på folk, eftersom jag har litat på folk som har svikit mig

- Jag har svårt för att säga nej, även fast det har gjort så jag har brutit ihop ett antal gånger

- Jag är extremt snäll och älskar att hjälpa till och se till att andra mår bättre

- När jag mår riktigt riktigt dåligt (psykiskt) så sover jag med mitt gosedjur i sängen som jag fick när jag föddes.

- Jag älskar att dansa folkdans i min förening även fast alla stunder inte är dom bästa så är det min andra familj och jag vet inte vad jag skulle göra utan dom

- Jag älskar tv-spel! Är en tjej som älskar att spela typiska killspel så som GTA mm. Har alltid älskat att spela tv-spel, är en riktig nörd

- Jag är en djurälskare

- Mitt drömyrke är arkeolog eller marinbiolog

- Är extremt rädd för spindlar, kan börja grina av att se en liten spindel i närheten av mig

- Har sjuk humor, kan börja skratta till vad som helst och när jag väl har börjat så kan jag inte sluta skratta.

- Kan se saker framför mig, om någon berättar en rolig berättelse så kan jag se allt inne i huvudet som en film.

- Nyser som en ekorre eller en katt

- Jag tänker ständigt om allting

- Är ett kontrollfreak, om jag ska resa bort så gör jag oftast listor flera veckor innan för att känna att jag har kontroll. Tex så brukar jag skriva en outfitlista över som kläder jag ska ha på mig på dagarna.

Om du vet alla dessa egenskaper hos mig så vill jag bara säga grattis, men jag tvivlar på att det är någon som gör det. Jag skrev det här inlägget för att folk ska få reda mer om mig utan att jag ska ge ut för mycket information, för det står ju som sagt att jag inte gillar att berätta om mig själv. Men jag gör det här för att folk ska förstå mig bättre. Tror jag har fått med det mesta, vill ju inte tråka ut er för mycket!

Känner du verkligen m...

0 Läs mer >>
Fick ett otroligt begär av choklad! Brukar få det ungefär 1-2 gånger i månaden. Och såklart så ska det bli idag då jag har ont i magen. Men någon liten chokladbit eller två måste jag ta innan jag blir på dåligt humör! Om choklad inte hade funnits så hade jag inte funnits heller ;)

Chokladbehov

0 Läs mer >>

När jag såg ett klipp på animal planet med den här kattungen så var jag ju bara tvungen att leta upp den på youtube och lägga ut den på bloggen. Är kär, och då är jag en hundmänniska :)


Världens sötaste katt...

0 Läs mer >>

Har haft en obehaglig känsla i magen nu i ett dygn, man kan väl lika gärna säga att det gör ont. Om man kan förklara smärtan så kan man väl säga att det känns som om man har spytt hela dagen så man är helt slut i hela kroppen och magen framför allt. Eller som om man är helt mörbultad, som om någon har stått och slagit på min mage konstant. Mår illa vid vissa tillfällen och springer runt och smårapar ungefär hela tiden (fräscht... eller??). Och det sjuka är att det är inte första gången jag klagar på att ha ont i magen, men har inte lyckats lista ut vad det kan vara riktigt än. Men nu sitter jag iallafall med en mugg med vatten, då mamma tror att jag har druckit för lite vatten om dagarna som gått den här veckan. 
Just nu så sitter jag i vardagsrummet där pappa sitter och kollar på Sommar med Ernst medans mamma sitter vid datan och spelar Sims 3. Har läst lite idag och jag kommer nog läsa lite mer senare eftersom boken snart måste in till bibblan igen. Har föresten inte berättat vad jag läser för något!
Jag bestämde mig strax innan sommaren att jag skulle läsa Sagan om ringen triologin, så jag sökte lite på internet och kolla om Tolkien hade skrivit några mer böcker runt Sagan om ringenböckerna, visste att han hade skrivit bilbo en hobbits äventyr sen innan. Men jag sökte och fick till en ordningslista på 7-9 böcker som jag skulle försöka läsa klart under sommaren. Dock så har jag bara kommit halvvägs in i andra boken på listan "Ringens brödraskap". Det går riktigt segt att läsa ibland då det är många kapitel som inte ens tar upp i filmen så man får tänka till och försöka att inte hänga upp sig på olikheterna! Så jag kanske var lite ambitiös med att sätta mål på att läsa klart alla böcker.. Så jag kommer sätta ett nytt mål till slutet av året! Känns lite mer realistiskt då jag har tagit på mig en hel sommar på en bok där jag är på sida 279 och boken innehåller 512 sidor! :)

Magont och sagan om r...

0 Läs mer >>
Sitter just nu och kollar på NCIS med resten av familjen medans jag kollar att alla saker som måste handlas imorgon, eftersom vi ska ha grillfest här på lördag med släkten! Ska bli trevligt även fast vi inte kommer vara så många som vi brukar vara. Så det kommer inte bli någon vanlig grillfest, i vanligt fall så brukar jag anordna en massiv femkamp med en massa lekar som alla kan delta på! Men i år så blir det mer frågesport och sånt, funderar på att köpa ett festspel imorgon om jag hittar den! Heter partyalias som är ett jättekul spel som man dör av skratt av när man spelar!

Utan någon förvarning så började det spöregna här hemma och nu ska vi börja dra ut kablar och sånt så vi slipper gå upp mitt i natten om det skulle börja åska! Så godnatt på er så hörs vi imorgon, då jag kommer berätta hur bra Harry Potter Dödsrelikerna del 2 var. Alla jag känner som har sett den har bölat till filmen, så jag undrar hur jag kommer reagera, då jag är superkänslig när det gäller sorgliga stunder på film! Får ta med mig miniservetter i säkerhets fall!

Hellregn

0 Läs mer >>

Det börjar bli sent som attan här, men eftersom det är sommar så kan man vara vaken lite till, jämfört med min syrra som måste jobba imorrn! Visst ska jag inte vara skadeglad då hon tjänar sjukt mycket pengar plus att hon fortfarande bor hemma så har hon en hel del på sitt konto vid det här laget. Men ska inte klaga jag heller då jag inte är i behov av pengar för tillfället!

By the way så fick jag svar från studievägledarn på högskolan i Gävle idag. Jag hade skrivit ett mail och frågat om det finns någon statistik om hur många som hoppat av utbildningen (en dum fråga egentligen) och så ville jag veta hur många dom tar in per inriktning på lantmäteri. Fick ett svar att dom inte kan se statistik eftersom det varierar från år till år och att dom tar in 20 pers per inriktning. Och då har jag ju också sett på statistiken att 41 och 37 har valt inriktningarna som första hand och jag är reserv 2 och 3. Så om alla 20 som har kommit in på inriktningarna har inriktngen som första hand så ser det ju rätt mörkt ut. Så jag funderar på att kolla med studera när sista dagen är då man kan sen anmäla sig för kurser så man känner någon trygghet.

Igår så åkte vi som sagt till Kolmården så jag kanske bjuder på lite bilder! Den här dagen har bjudit på lite sol, slapphet och tänkande! Nu är det bara jag och mamma kvar i vardagsrummet då dom andra två har stupat! Så nu ska jag vara lite social, godnatt på er!

Andra utvägar

0 Läs mer >>
Den här dagen har varit lite off om man kan uttrycka det så, har rättare sagt inte gjort ett dugg hemma, underlättat lite för mamma och hjälpt henne med lite småsaker men annars så har jag bara tagit det lugnt!
Har gett besked till studera om vilka utbildningar jag vill prioritera inför den 1 augusti och det vart ju lantmäteri utbildningarna eftersom det är det jag vill. Kom fram till att om jag inte kommer in så gör jag en massa senanmälningar till kurser som kan vara bra att ha till nästa gång man kan söka in till utbildningarna.

Efter det här så ska jag faktiskt leta rätt på min kamera, för imorrn så ska jag med familjen, mormor, Micke och Lina till Kolmården! Har inte vart där på typ 10 år så det ska bli riktigt kul att åka dit! :) Hoppas att få möjligheten att kunna ta några kort om jag hittar min kamera som sagt! Så det ska jag göra nu och så ska jag duscha förstås, sen blir det myskväll med familjen här hemma!

Lazy pazy

0 Läs mer >>
Nu har jag fått svar från antagningen på studera och jag har fått resultatet:

1. Lanmäteri teknisk 2:a reserv
2. Lantmäteri juridisk/ekonomisk 3:e reserv
3. Socionomprogrammet 256:e reserv
4. Förskollärarprogrammet antagen

jag tycker det ser väldigt bra ut, visst hade man velat blivit antagen direkt till lantmäteri men jag hade inställningen att jag inte skulle komma in för att inte bli besviken om jag inte kom in, vilket jag inte gjorde. Men att vara andra och tredje reserv är jättebra, för mamma sa att det är väldigt sällsynt att man inte kommer in om man är andra eller tredje reserv! Så jag ska tänka lite på mitt beslut som jag måste göra och så ska jag återkomma då jag vet vad jag ska välja! Kram på er!

En reserverad typ