0 Läs mer >>
Ca 520 stenar på tolv dar, under strålande sol och smällhet värme? I'll take that challenge!  Projektet går bra, några plintar kvar att lägga tills vi kan köra trall på andra sidan poolen, sen är vi otroligt nära mållinjen. Det är lite synd att det är värmebölja nu precis så man inte kan jobba lika snabbt, visserligen har vi förstärkning idag igen så förhoppningsvis går det bra och att vi kommer långt också. Stenläggningen kommer ta tid dock, eftersom det är väldigt påfrestande när det är så varmt. Går ungefär att lägga tre stenarna gången, då man ständigt sitter i solen utan någon chans till skugga. Det positiva är ju att man får värsta brännan, hörde hur alla var lite smått avundsjuk på min fina bränna. Måste lägga ca 40 stenar om dagen för att bli klar till den 11e, som är min deadline. Får försöka lägga tidigt på morgonen och sent på kvällen bland myggen, för att inte få solfrossa som jag fick igår. 

Mina allergier börjar blomma ut också. Ögonen vill bokstavligen mörda mig och jag nyser konstant så att jag får huvudvärk, måste komma ihåg att införskaffa allerginässpray så jag inte nyser sönder hjärna och näsa. 

Nej nu måste jag ut igen och lägga sten och dra trall, ha de gott idag och glöm inte solskyddsfaktor! 

+500 to go

0 Läs mer >>
Med molande smärta i handlederna, solbränna och solfrossa sitter jag nu bänkad framför tvn och U21. Hela dagen har spenderats ute för att få klart trädäck samt stengolv, vilket känns i kroppen nu. Idag fick vi hjälp från syster och svåger, samt mormor och morbror vilket behövdes så vi kunde arbeta med 4 olika projekt samtidigt. Mitt projekt, stengolvet, börjar ta sig säkert fram. Så länge jag lägger minst två rader (ca 70 stenar) om dagen så kommer jag bli klar i god tid till den stora grillfesten, vilket jag har bestämt är den 11e juli. Visserligen gör det att jag inte kan åka upp till Hälsingland och kolla på hälsingehambon och heja på mina vänner, men får hålla tummarna att tävlingen håller sig och att den återkommer igen nästa år. Tills dess kommer jag både ha jobb och bil, vilket kommer göra livet så mycket enklare. 

Men som sagt, nu ligger man som en död fisk i fåtöljen och funderar på om en cider låter som en bra ide. Eller ett par tofflor kanske? Upptäckte när jag kom in att jag hade ont i tungan och hade svårt att svälja, googlade och insåg att jag har cancer där också. Borde inte googla på sjukdomar och andra åkommor man har, det blir bara fel och man tror man är döende. Nej usch vad kallt det blev, fram med ylletofflorna!!

Solfrossa

0 Läs mer >>
Tjing pling! 

Vaknade med tuppen imorse och tog mig friheten att äta färska scones till frukost med varm choklad. Bakade scones till min frukost dagen innan och receptet kommer jag lägga upp snart. Gick sen ut för att lägga klart stengolvet som jag har tagit åt mig som sommarprojekt, det är tidskrävande men ändå kul då jet är ett väldigt praktiskt arbete. Kom precis in för att äta lunch vilket kommer bli någon matlåda som finns i kylen, troligtvis blir det potatis och köttbullar. Funderar på om jag ska baka något, bakade rimbobullar igår för första gången och mitt sug för att baka har kommit tillbaka. Kanske cookies, får se om det hinns med. Men nu är det lunch, so long!

Stenläggning och bakd...

0 Läs mer >>
Jag har varit arbetslös i sex månader, fått kommit på ett antal intervjuer men därefter har jag inte kommit vidare i processen pga brist av arbetslivserfarenhet. Numera är det frågor som "Hur går det med jobb för dig?" eller "Hur går det för dig på jobbfronten?" som har ersatt frågor som "Hur är det med dig?" eller "Allt bra?" i början på en konversation. Det får mig att inse hur irrelevant den frågan som egentligen ska betyda så mycket egentligen är. Hur man använder den frågan bara för att bryta isen, när personen man ställer frågan till tror att man verkligen bryr sig.
 
Detta stämmer ju självklart inte för alla människor, men för majoriteten åtminstone. Folk har så pass fulllt upp nuförtiden att man inte hinner sätta sig ner och observera och lyssna på andras syn på livet. Jag kan erkänna att jag är sån som person, vilket kanske har gjort att jag är med medveten om hur ihålig frågan "hur är det med dig?" är.
 
Men även fast man vet att den frågan är i princip transparent/obetydlig för den som frågar, så är det ändå skönt att få försklara hur man mår för någon. Det är ett svar som jag inte får berätta så ofta längre, eftersom jag inte får någon obetydlig fråga ställd till mig. Jag saknar innerligt den sortens fråga där dom frågar om mig, om min hälsa, hur jag mår och hur min dag har varit.
 
Att få frågan "hur går det för dig på jobbfronten?" eller liknande frågor är inte det roligaste i livet. Jag får höra frågan minst 5 gånger per vecka, vilket är otroligt energikrävande. Jag vet att personen menar väl och jag försöker ge ett vänligt svar, men det tär mig varje gång jag får ge ett svar till den frågan. Folk som inte är arbetslösa, som har fullt från morgon till kväll hinner inte sätta sig in i att folk som är arbetslösa kanske inte mår så bra, och då kommer den ogenomtänkta frågan som "hur går det med jobb?" ut ur deras munnar utan att tänka.
 
Det har slutat med att jag ibland inte ser fram emot att träffa vissa människor, för jag vet att den frågan kommer komma upp. det har gått så pass långt att jag undviker att träffa folk eller undviker att ha en konversation med just den sortens människor för jag känner att dom tynger ner mig, vilket har lett till att vissa goda vänner jag hade förr är några som bara är bekanta idag.
 
Så vad ska du tänka på som har vänner som är arbetslösa?
1. Cirkulera inte runt jobbfrågor när ni väl ses, se till att den personen fokuserar på annat än att dom ska tänka på jobb hela tiden. Vi behöver faktiskt tänka på annat också.
 
2. Det bästa du kan göra som människa är att vara den vän som inte bryr sig om din kompis inte har ett jobb eller inte, det kommer göra att kompisen kommer ha ett annat band till dig än till dom som frågar om jobb och personen kommer älska att umgås med dig. (If that makes sense)
 
Visst, alla är olika angående detta ämne. Men jag har hört från flera i min sits att dom blir väldigt ledsna av såna här frågor. Försök lyssna och var där för din vän i dessa tiden, för det är inte kul eller lätt att vara arbetslös.
 
 

Hur går det för dig p...