0 Läs mer >>
Glömde berätta att jag var på gratifikation (tackmiddag) igår med folkdanslaget på Peppar peppar som ligger väldigt centralt, max 5 min gång från station. Jättemysigt ställe, modernt inrett, bra utplacering av möbler, prydligt vitt. Möttes av en bar det första man gjorde när man kom in, där man kan vänta på sina middagskamrater kanske till och med ta en drink eller två. Man blev väl välkommen och man blev placerad vid sitt bord inom god tidsmarginal. Sen så beställde man dryck (mat var redan förbeställd) innan förätt och dryck kom in.
Jag och Ellen tog Briska Granatäpple, som var supergod. Dock finns den inte att köpa på systemet, men vi har bestämt oss för att beställa en back på 24 flaskor! Sen när förätten var uppäten (beställde ingen förätt, överlevde på hårt bröd och någont slags färskost) så kom huvudrätten. Jag hade beställt reninnanlår med västerbotten- och svamppaj och jordärtskockspure. Det godaste jag har ätit någonsin!!! Försökte äta så långsamt som det bara gick och njuta av varenda tugga, men det var väldigt svårt. Dock så var det första gången jag åt något som var hyffsat rött och blodigt så min mage mådde inte riktigt bra efteråt, men sånt lär man sig väl! Sen kom efterätten (Creme brulee med kanel och lime, med en kula äppelsorbet) som var så himla god, äppelsorben var sagolik och skulle nästan kunna tagit enbart äppelsorbet om det fanns en möjlighet! Ska börja undersöka sorbet lite mer på somrarna, då det var väldigt kallt att äta det. Lär vara riktigt gott och svalkande en varm sommardag. Sen var det dags att betala för notan och tacka alla för en trevlig middag. Överlag så var allting perfekt och jag kommer vilja besöka stället igen. Dock så är det rätt dyrt där, så det lär ju ta ett tag innan jag går dit igen, måste samla in lite pengar först till det, men det är värt det!

Men för övrigt så rekomenderar jag verkligen detta ställe för alla som är i närheten av Uppsala och skulle vilja äta något gott på en bra restaurang men kanonbra personal!

Peppar peppar, Uppsal...

0 Läs mer >>

Skämt åsido, men har inte vart på bloggen på ett bra tag. Har ingen bra ursäkt till det heller förutom att jag inte orkar eller hinner, vilket verkar vara den ursäkt man använder mest nuförtiden. Men det går bra nu, är typ klar med matteboken, fattar vad det är jag håller på med och snart börjar vi med nya kurser! Bara den hemska tentan återstår på den här mattekursen som man har hållt på med sen augusti. Enligt lärarna så ska den här tentan vara den svåraste tenta under min utbildning. Så det gäller att man satsar och om man klarar det så känns det som om man kommer till himmelriket. Så nu är man ledig tills nästa torsdag, hade dock velat haft flera räknestunder för att känna mig extra säker istället för att få ledigt en vecka liksom. Nej nu ska vi vara positiva!!

Håller på att göra lunch just nu, blir nudlar med räksmak, samtidigt ska jag skriva ut lösningar från duggan som inte gick så bra och förra årets tenta så ska jag sätta mig och kolla igenom den efter lite tips.
Då det var Stig-Göran som gjorde den tentan, så lär jag ju få reda på hur han lägger upp sina tentor, vilket är en STOR fördel. Satsar allt inför tentan, bevisar för mina tidigare mattelärare att jag (som knappt fick G i högstadiet) kan klara av matte D. Suck on that!

Några år senare..

0 Läs mer >>
Är så otroligt stressad nu så det inte är klokt, hinner aldrig ta det lugnt just nu. Tenta om ca 1 1/2 vecka, måste bli klar med kapitel 7 och det jag är osäker på tills det, sen så har man ju dansen också, har märkt den senaste tiden att jag har vart väldigt ofokuserad på träningarna och så tappar jag lätt fokus då jag ska lära ut med BUS, tur nog så är jag ju inte själv där, har ju dunderbra Ellen som kompanjon! Sen idag så har jag fått ett mail om att jag måste lämna tillbaka en bok som tydligen lånetiden hade gått på, som jag sprang runt och trodde jag kunde lämna in på fredag, men icke. Har sysslor hemma såklart, och så glömmer jag bort typ 55% av det jag ska göra ibland. Dock så fínns det ju ingenstans jag har tid att tagga ner heller. Så får helt enkelt gilla läget, och försöka komma på ett sett att kunna tagga ner lite. Sjukt jobbigt dock att vara trött och stressad hela tiden. Har smått börjat kolla på lägenheter uppe i Gävle för det skulle underlätta en hel del och jag skulle inte vara så stressad hela tiden. Kommer inte flytta på ett bra tag men tänkte att det kan vara bra om man har ögonen öppna så man inte missar värsta erbjudandet!

Nej nu ska jag göra lite DOS-arbete, sen lär jag försöka chilla resten av kvällen om jag inte kommer på något annat som jag måste göra... 

Ledighet tack!

0 Läs mer >>

Andra dagen på den nya veckan, hitills har det gått bra! Dock så längtar jag tillbaka till helgen, den var helt underbar! Åkte ju som sagt ner till Linköping för att delta på en av Sveriges största folkmusikfestivaler under hösten. Massa människor, massa dans och knappt någon sömn är det ingredienser som behövs för att en festival ska vara lyckad tycker jag, visserligen hade ju inte lite mer sömn skadat så mycket, hehe. Det kanske vart 8-9 timmar sammanlagt som man sov under en helg, vilket är faktiskt mer än vad det har vart dom tidigare gånger jag har vart där.  Men det vart som sagt otroligt mycket dans, bjöd otroligt nog upp en främling, typ! Otroligt stolt över mig själv då jag knappt vågar bjuda upp folk jag känner. Så jag prata ihjäl mig om just det under hela helgen sen, vilket jag chansar på att dom andra vart lite lessa på, men dom var ju samtidigt glada för min skull :) Hoppas att det blir lika mycket dans på Oktoberstämman på UKK sen och att jag även där vågar bjuda upp någon som jag aldrig har dansat med förr!

Var i skolan idag och imorgon blir det skola igen! Ska iväg till skolan för att jobba med projektgruppen, vi ska jobba med längdmätare, vilket resultaten ska skrivas ner och sen ska vi skriva en rapport på max 4 a4sidor. Hoppas att vi hinner med så mycket som möjligt när det gäller projektarbetet så man kan fokusera på duggan som jag kommer få göra om och tentan som är om tre veckor! Vi får hålla tummarna så hårt att dom vitnar!

Lyckad helg, ny vecka...

0 Läs mer >>
Sitter just nu och borstar igenom håret efter ha vart inne i duschen och gjort mig fräsch till helgen. Imorgon åker vi, ska bli så jäkla kul! Gör det sista nu, packar småliret, skriver ut papper till funktionärsjobbet och så extrakollar man så att allt är med typ tusen gånger. Det är min vardag då jag ska iväg någonstans.

Idag så var man i skolan och hade matte från 09.00 på morgonen till 16.00, varar föreläsning på 3 timmar. Sen var det räknestuga resten av tiden. Otroligt nog så har jag lyckats tuggat igenom nästan ett helt kapitel, är så himla lycklig att jag dör! :D Har aldrig gått så fort för mig att fatta matte någonsin, dock så var det väl ett hyffsat lätt kapitel men ändå. Det är inte dåligt pinkat alltså! Ska försöka få lite mer plugg gjort i helgen så att jag har så lite jobb att göra som möjligt då jag kommer hem, inte för att jag tror att det kommer bli så men man kan ju alltid hoppas! Sen har jag bara kapitel två kvar och kompendiumet, projektarbetet, duggan som jag troligtvis kugga och tentan. Nu kör vi!

Imorgon så ska jag åka med mammas tåg in till stan, så jag får några timmar längre sovmorgon än vad jag brukar ha i vanligt fall! Dumpar lite packning på mammas jobb sen åker jag upp till mormor och är där tills det är dags att åka buss från UKK till Linköping! Kommer fram runt 17.00 så man får vänta lite tills skolan stänger och öppnar för oss dansare. Nej nu ska jag städa lite på mitt rum en snabbis så det är snyggt då jag är borta :)

Effektiv

0 Läs mer >>
Sitter nu med nyduschat hår tills skoldagen imorgon, går upp kl 5 så jag ska förbereda allt innan jag går och lägger mig den här gången så jag enbart behöver göra lunch/matsäck och äta frukost typ. Har försökt gjort så varje gång, men varje gång så lyckas jag ändå med att springa runt 5 minuter innan pappa ska skjutsa ner mig till bussen, springa runt och plocka ner det sista i väskan. Typiskt mig! Som i dag tex, skulle jag städa mitt rum, tvätta, packa, plugga och baka. Gjorde det roliga bakade, tvättade och diskade under tiden av baket. Tänkte sen att jag kunde vara extra snäll mot mamma och vattna blommorna med. Tvätten vart klar och jag tänkte att jag kunde vara effektiv och tvätta en tvätt till, då det finns några kläder som jag vill ha med mig till Linköping. Tyckte sen efter att ha startat torkskåpet och tvättmaskin att jag kunde slappa lite, plugga lite innan slappandet och sen glömde jag bort tiden. Så resten gjorde jag på max 1 timme, plus att jag hade glömt att gå ner till Råstaberg och hämta farfars cykel som står nere hos oss för tillfället! Nu har jag bara packningen kvar som behövs göras då jag inte kommer hinna med så mycket imorgon då jag kommer hem sent från skolan. Vill jag packa? Absolut inte, det är det tråkigaste som finns, händer varje gång jag ska packa, väntar in i det sista, kommer säkert springa runt som en tok på fredag och plocka det jag ser framför mig. Haha!  Tur nog så skrivaer jag alltid ner en checklista nuförtiden så det underlättar för mig att packa! Nej nu blir det Greys anatomy :)

Old tracks

0 Läs mer >>
Tjo! Har inte vart här på ett väldigt bra tag, kan väl inte säga att man har missat så mycket av mitt liv. Jag har dansat, vart med kompisar och gått i skolan! Det är det jag hinner med just nu och så har jag inte riktigt ekonomin till att göra vad som helst heller, men det är en del av livet!
Under gösten nu så har jag hållt igen en hel del på utgifterna då jag ska iväg till Linköping på fredag med några av mina bästa vänner och dansa på Linköping folkmusikfestival, ska bli så jäkla skoj! Plus att på lördagen under dagen så kommer jag jobba som funktionär, för då får jag gratis inträde hela helgen! Hur underbart är inte det liksom :) Sparar 500 spänn vilket är jättemycket pengar! Taggad som bara den!

Har precis skrivit ut ett pizzabullarrecept som jag har tänkt baka till helgen som kommer, kommer bli väldigt poppis då bland alla hungriga dansare ;) Väldigt bra mellanmål också, så imorgon ska jag baka och packa. Packa är nog det tråkigaste som finns i hela universum, förutom att packa upp förstås. Men nu ska jag vara en duktig flicka och gå och plocka på mitt rum så att det är snyggt och städat tills imorrn då jag ska slänga massa packgrejer på golvet!

3 days to go!