0 Läs mer >>
Har suttit sen kl 10.00 imorse och hållt på med kompletteringar från kapitel tre och så har jag smygstartat på kapitel 4. Nu känner jag att jag måste ta en rast. Så tänkte spela lite Sims och äta nudlar :)

Mattelus

0 Läs mer >>

Om snart en timme så ska jag ha mitt näst sista matteprov. Lite nervös, eller väldigt nervös faktiskt. Så nervös så jag glömde bort att spela in Glamour åt mamma och pappa. Men jag håller tummarna på att allt kommer att gå bra! Det får vi ju reda på så småningom. Tror dock att det här är det lättaste kapitel någonsin i boken, har bara hakat upp mig på två saker, men för säkerhetsskull så ska jag gå igenom allt minst två gånger så att jag känner mig trygg i det jag gör. Sen full fart mot kapitel 4 som även ska vara klar nu i maj, men med stöd från familj och vänner så ska nog allt gå bra! Nej nu ska jag ta och äta lite lunch, sen ska jag förbereda mig, typ toabesök och fixa bubbelvatten mm. Nu är det exakt en timme kvar

I väntans tider

0 Läs mer >>

Har sen liten varit allergisk mot pälsdjur vilket har hindrat mig att ha det underbaraste djuret i universum. Hund. Men för några år sen så fick jag reda på att vissa allergiker klarar av speciella hundraser. Men det glömdes bort med tiden, dock så har jag alltid haft hoppet om att skaffa en hund. Men i förrigår så kollade jag på Dogs 101 och såg min hund! Cavachon heter rasen och är en blandning mellan Cavalier king charles spaniel och Bichon frisé, och tack vare Bichon så är hunden allergivänlig. Den skulle passa mig och familjen här hemma perfekt, eftersom jag fortfarande bor hemma. Och eftersom jag inte har något jobb så kommer jag ju vara hemma varje dag. Så jag googlade på cavachon-uppfödare i Sverige, och det fanns det inte of course! Så då sökte jag bara cavachon breeders och fick USA som resultat. Hela huvudet dunka och jag bara "Nej, varför jag??". Så idag två dagar senare så sökte jag lite på youtube för lite klipp på rasen och såg att det var en massa klipp från England!
Så då sökte jag på det och hittade några som föder upp Cavachons i England, så det är ett superstort steg framåt för att skaffa en hund. Jag har läst på om hunden och vet vad den kan få för sjukdomar och hur den är som hund och har kommit fram till att den är perfekt! Det enda minuset är väl att man kommer få lägga ner pengar på att klippa hunden och sånt men sånt kan man ju lära sig!

Nu kommer vi till det dåliga. Eftersom jag är arbetssökande så kan det ju betyda att jag kan få ett jobb och då har jag ju inte tid för den underbara lilla varelsen! Och så har jag sökt utbildningar för hösten i Gävle så då kommer jag ju inte ha lika mycket tid för hunden då heller. Men om jag kommer i den situationen så kan jag komma på en lösning. Ett annat minus är ju att jag måste åka till England för att testa först om jag klarar av hunden, sen om jag klarar av den så får jag köpa en. Och jag vet att hundar är svindyra att ha! Man måste ta dom till veterinären (stavning?), man måste gå till någon och klippa håret och klorna, köpa mat, göra huset hundsäkert, försäkring mm. Men om man vill ha en hund så himla mycket som jag så struntar man helt enkelt i att en hund kostar.

Om man räknar ut lite snabbt på hur mycket en Cavachon skulle kosta mig så skulle det ungefär kosta:
Cavachon ca 1000-5000 kr (beror på stamtavla)
Tillbehör (borste, sax, koppel, säng, mat mm) 1000-2000 kr
Veterinärbesök - hyffsat pris med försäkring, annars svindyrt
Trimning - kostar oxå en massa
Försäkring- Inte så värst då det är en blandras och ingen aktiv hund, kunde vart värre

Så ungefär 10000 skulle det kosta. Men då får man även tänka på att det kommer vara som dyrast då hunden är ny i familjen. Så årsmässigt så kanske hunden 2000-3000 kr, vilket jag inte tycker är så värst farligt. Så det som vore det optimala är ju om jag kommer in på den utbildningen jag vill, att ta ett deltidsjobb/helgjobb för att snabbt tjäna in pengar till en hund. Det ska jag göra! Då har jag ett mål år 2012!


Soo cute ♥




Cavachon = Cavalier k...