0 Läs mer >>
Jag gillar/föredrar att göra det mesta från grunden när jag bakar/lagar mat, exempelvis hemmagjord tomatsås eller ostsås. Det är så himla enkelt om man bara tar sig tiden till att stå lite längre vid spisen. Tänkte att jag skulle dela med mig av min ostsås som går relativt snabbt att göra. 

Ingredienser för 4 port:
- 200 g kassler/skinka
- 1-2 vitlöksklyftor 
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse 
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1-2 tsk svartpeppar (krydda efter smak)
- 2 dl ruccola (valfritt, men ruccolan ger en mer fyllig smak)
- 2 dl riven ost (välj den ost som du själv tror skulle funka, jag använder mig av riven ost med låg fetthalt)

Gör så här:
- Finhacka vitlöken och strimla kasslern/skinkan, fräs tillsammans med olja/smör i en gryta i några minuter.
- Blanda mjölk och majsstärkelse, rör ihop. Tillsätt till grytan och rör om.
- Hacka ruccola, rör ner tillsammans med smulad hönsbuljongtärning och svartpeppar. Låt koka i 3-5 minuter
- Häll slutligen ner den rivna osten i såsen, rör om tills osten har smält. Smaka av och känn efter om det behövs kryddas extra eller om det behövs mer ost. 
- Servera tillsammans med pasta. Tips är att koka broccoli tillsammans med pastan och häll såsen ovanpå. Mumma!





Smaklig måltid! 

Hemmagjord ostsås

0 Läs mer >>
Passade på att göra ananassorbet nu när värmeböljan knackar på dörren varje morgon. Hittade receptet på www.glassrecept.se där jag hittar de flesta glass- och sorbetrecept som jag använder.

Ingredienser
1 ananas
1 dl vatten eller apelsinjuice
Saften från 1/2 citron
2 dl vit sirap
2 äggvitor

Gör så här:
- Ta bort toppen på ananasen och dela ananasen i fyra delar. Detta gör det enklare att ta bort stammen (som är seg och träig i smaken). Ta bort stammen och skalet. Dela ananasen i mindre delar.

- Blanda ner ananas, vatten, citron och sirap i en blender och mixa väl till en slät smet. 

-Ställ smeten i kylskåpet för kylning och för att smakerna ska träda fram. Jag lät den stå i kylen i över en timme, vilket gjorde att sorbeten vart väldigt smakrik och fräsch.

- Vispa äggvitorna till ett hårt och fast skum. Starta glassmaskinen (om du har någon) och häll i ananasblandningen i maskinen. 

- Låt den röras om till en tjockare konsistens, blanda därefter ner äggvitorna i smeten och se till att äggvitorna blandas med resten av smeten. Låt glassmaskinen stå och arbeta tills du har den konsistens du vill ha. Lät den stå och arbeta i ca 40-50 min. Kunde ha haft den igång längre, vilket jag märkte i slutändan.

- När du fått rätt konsistens, häll sorbeten i en lufttät bunke och ställ den i frysen. Innan servering, låt sorbeten stå framme i några minuter innan servering. Utav det här receptet fick jag ca 1 liter sorbet.

Använde mig av en bunke och stavmixer när jag skulle mixa innehållet, anser det enklast då fruktköttet fastnar på botten så lätt i en mixer. Enklare att göra rent när man använder en stavmixer.

Efter 1 timmes vila i kylen


Glassmaskinen jag använder mig av, väldigt bra vid stora mängder glass. 



Hoppas det smakar! :) 


 

Ananassorbet