0 Läs mer >>
Bakgrundshistoria:
Under en tidigare kurs så åkte jag på en hemtenta med 1/4 av klassen. Dagen innan tentan skulle lämnas in så fick jag ett mail från en av dom bästa lärarna (förkortat till SG) på den här skolan, som skrev och undrade hur det gick för mig med tentan, om jag behövde någon hjälp med någon fråga. Så jag gick dit med en av mina närmsta vänner i klassen och bad denna lärare om han kunde kolla att vi hade tänkt rätt på frågorna. Lärarn vart glad över att jag kom och hjälpte och gladligen genom att gå igenom våra svar och lösningar på tentan, vad vi skulle tänka på, vad som var rätt/fel osv. Då vår lärare som gav oss hemtentan sa att vi fick ta och använda alla medel som helst för att bli klara med hemtentan, bara vi förstod och lärde oss av det.
 
Nu till det väsentliga. Jag och min vän vart klara med hemtentan kvällen innan den skulle lämnas in, vi visste då att vi hade tänkt och gjort frågorna rätt tack vare den lärare som mailade mig personligen och fråga om jag behövde hjälp. Dagen efter så pratade jag med resten av klassen och sa att jag blev klar dagen innan. Vilket en av killarna ansåg var väldigt konstigt. Han kunde allvarligt inte tro att jag kunde bli klar med tentan i tid och om jag nu hade gjort det så skulle jag ha alla fel eftersom jag inte är lika smart som han. Det gjorde mig smått irriterad över hans idiotiska ordval, ignorerade hans röst och vänder mig till resten av dom som höll på med hemtentan och sa "om ni behöver hjälp med något så gick jag till SG igår och han hjälpte mig med att kolla om jag hade gjort rätt. Vilket jag hade, så det är ju bara att fråga mig." Den där kommentaren fick då idioten i gänget att reagera riktigt negativt. Först anklaga han mig för fusk praktiskt taget, sen så vart han chockad/förvirrad över att SG ens ville hjälpa mig för tydligen är jag så otrevlig att ens säga hej till, sen så kunde han ju inte fatta att jag hade alla rätt på tentan innan jag gick till SG och bad om hjälp, då jag inte verkade klar i tisdags. Det var bar hälften av det han for ut sig under 2 minuter. Efter att han var klar med sina anklagelser så gick jag in i
krigsställning och började halvt skrika i korridoren på idioten. 
 
"Om jag är så jävla dum i huvet som du tycker att jag är, så måste ju SG vara den mest korkade lärarn på hela skolan som kommer och säger att jag har gjort rätt på alla 5 frågor. Tror du inte att jag satt hela onsdagen från 8-19.00 med att göra klart tentan innan jag gick till SG, om du inte tror det så måste du ha blivit tappad bakom en vagn. Att du ens vågar tro att en annan springer och fuskar på det sättet, om du hade vart lite schysst mot mig och inte kalla mig idiot praktiskt taget hela tiden utan att tänka så kanske jag hade suttit och hjälpt dig igår. Behöver jag ens nämna att du skrev av en annans svar på tentan utan att ens vara kritisk eller tänka att det kanske var fel."
 
Gruppen satt chockade och man såg i deras blickar "shit! Hon är fan arg!". Det är väldigt sällan jag blir arg och om jag blir arg så visar jag det inte i första taget. Men nu orkade jag inte längre, han har betett sig som en idiot sen vi började för 1 ½ år sen på utbildningen. Han behövde veta att han betedde sig som en idiot och att han måste sluta med det. Personen i fråga stod helt oberörd och fattade inte alls vad han hade gjort för fel i det här sammanhanget, allt han hade påstått ansåg han var rätt och han tänkte inte ändra sina åsikter i första taget. Såklart så blev jag ännu argare och skrek ännu högre
 
"Jag vet inte vad som gör dig så himla upprörd/chockad/förvånad/förvirrad, att SG skickar ett mail till mig personligen och frågar om JAG. BARA JAG behöver hjälp. Att han inte maila några andra och fråga hur det gick? Eller att mina vänner i klassen ger mig frivilligt deras tentor för att jag ska jämföra våra svar för att jag ska klara hemtentan. Det kanske beror på att jag är snäll, trevlig och inte springer runt och for ur mig att alla andra är mycket dummare än dig och praktiskt taget är idioter. SG kanske ser något i mig som han tycker är bra som gör att han vill att jag ska klara kurserna, för det här är inte den enda gången han kommer till mig utan att jag frågar. Så vad är ditt problem egentligen?!"
 
Han fortsatte att vara tyst och oberörd så jag vände mig till resten av klasskompisarna som satt där
 
"Om NI vill kolla igenom min hemtenta och jämföra era svar med mina eller kanske till och med kopiera mina svar så får NI gärna göra det. Då det inte är SG som rättar hemtentan även fast han är examinator så tänker jag inte ta ansvaret för att svaren är 100% rätt enligt den andra läraren. Men gör va fan ni vill! Jag bryr mig inte och jag kommer inte kalla er idioter efteråt"
 
Efter de utbrottet som fick hela korridoren att tystna så gick jag därifrån (illröd och skitförbannad) till de klasskompisar som hade klarat tentan under tentamenstillfället. Gick in i datasalen och bara skrek, mina klasskompisar kollade förvirrat på mig. Förklara för tjejerna och dom tyckte att jag gjorde rätt i att bli arg på honom, vilket kändes bra. Sprang sen upp och roffa åt mig mina svar och gick utan att svara på idiotens frågor. Han var inte ens värdig några svar tänkte jag, de klasskompisar som satt där försvara mig lite försiktigt.
 
"Om hon har fått hjälp av SG och har alla rätt på tentan så kanske inte Ulrika känner för att diskutera ett svar och ändra på sina beräkningar och svar."
 
Sen dess har jag inte pratat med personen i fråga. Olyckligt nog så hamna vi ju i samma projektgrupp i en nuvarande kurs, tycker synd om min andra klasskompis som är i vår grupp. Men då den personen inte har klagat och umgås med mig fortfarande så verkar det funka.
Det här är inte första gången den där personen som hela inlägget handlar om har betett sig så här och jag ledsnade till slut, med all rätt. Han tror att han kommer klara sig genom högskolan genom att glida på ett bananskal och vill helst ha allt serverat på ett silverfat, och så vill den här personen ha det hela livet. Tom när vi är klara och han ska jobba så vill han ha en som springer runt och "daltar" honom, som han kan klanka ner på. Vill så gärna förklara att det inte är så det funkar och om han kommer göra så så kommer han inte få något jobb och tom få sparken från jobb. Men samtidigt så är han inte värd min hjälp. Han har förbrukat den och utnyttjat den, hoppas av hela mitt hjärta att jag inte kommer ha honom som arbetskamrat i framtiden. Om det skulle hända skulle jag tacka nej till arbetet, även fast det skulle vara det sista jobbet i universum.
 
Hoppas ni andra får en trevlig måndag!
 
 

Sluta dryga