0 Läs mer >>

Ikväll är det melodifestival på tv och jag är hyffsad frisk. Lite förkyld och hostig, men ingen feber än så länge, men får ha uppsikt på det under dagen.

Ligger just nu i sängen och bara degar, rätt trött även fast jag har sovit bra inatt och att jag vakna för 2 timmar sen. Ska duscha idag och så ska jag vara en duktig dotter och dammsuga huset. Men ska slöa en stund till.

Melodilördag

0 Läs mer >>
Förr i tiden vart jag aldrig sjuk, även då jag ville bli sjuk eller då jag inte ville bli sjuk så blev jag inte sjuk. Men nu jäklar. Det är som om jag är en måltavla, typ som om jag har en blinkande neonskylt ovanför huvudet där det står "Den här tjejen är typ aldrig sjuk!". Så här sitter man, för några veckor sen så var man magsjuk, nu har man feber. Det här är nog faktiskt rekord, för det första att jag blir magsjuk som jag inte vart sen jag var riktigt liten, för det andra att jag har feber och blir soffliggande hela dagen i soffan är ännu mer chockerande, brukar kunna springa runt och studsa för fullt då jag har haft 39 graders feber men inte den här gången.

Antar att det är för att jag är stressad och för att jag sover dåligt som gör att jag blir sjuk, skulle inte kunna tänka mig något annat. Äter dåligt kanske jag gör också, har slarvat en hel del med mellanmål och vilka tidpunkter jag ska äta osv. Vet inte om det är en orsak till att jag är sjuk ofta, men här sitter man iaf sjuk och ingen ätlust.

Får se om jag åker till stan imorgon upp till mormor, vill inte att mormor ska bli sjuk då hon är i Thailand, skulle inte vara roligt alls. Så vi får se hur morgondagen blir, om jag sitter hemma själv och kollar på melodifestivalen on my own eller om jag sitter med resten av familjen uppe hos mormor. (Familjen= Mamma, pappa, Lina, Micke & mormor) Som det känns som nu så åker jag absolut inte dit imorgon, men får ta en ibumetin innan jag går och lägger mig, så får man se hur man mår imorgon helt enkelt.

Sick friday

0 Läs mer >>

Här är lite bilder på kontoret innan jag städade lite, bilder på det kommer imorgon!

Sen så kommer också bilder från imorse då jag hade stått och väntat ett bra tag på någon slags förbindelse, vilket man kan se var en rätt lång väntan på inget resultat.

Plockdag

0 Läs mer >>

Har precis haft möte med min grupp i DOS, kommunikationsgruppen eller marknadsgruppen eller vad vi nu heter. Vi är grymt taggade och vi har en bra och stadig grund att stå på, och starten kan inte ha gått så mycket bättre än det här.

Men hela dagen har ju inte vart så lyckad. Vi kan ju börja med att jag är väldigt trött och har vart det hela dagen, har inte kunnat sova på natten mellan onsdag och torsdag. Somna inte förns tolv-tiden, trots att jag gick och lade mig innan 23.00 vaknar titt som tätt under natten och tror att klockan är 05.00, börjar klä på mig och kollar på klockan och ser hur lite klockan är, går och lägger mig igen. Efter en hel drös med vaknande hit och dit så fick jag till slut nog, så jag gick upp vid 04.00 istället för 05.00, kunde inte somna om så jag klädde på mig och kollade så att allt var nerpackat, åt frukost och gjorde min vanliga rutin. Åker ner till råstaberg för att vänta på bussen. Stod där ett bra tag och kollar på klockan och ser att jag har missat tåget, så ringer pappa som var på väg ner för att ta nästa buss. Ringer ul och dom visste knappt vilken buss jag talar om (inget gott tecken!), men dom lovade att dom skulle ringa upp så fort dom fick tag på bussen. Pappa kommer ner och det visar sig att han också hade ringt till ul, efter ett tag så ringer våra mobiler och mycket riktigt var det ul som ringde. Min informatör sa att bussen var inställd på grund av vägbelaget, medan pappas informatör var fullkomligt ärlig och sa som det var, att dom hade glömt bort att sända ut bussen. Det som gör mig mest fundersam är hur fan kan man glömma att skicka ut en buss?! Och det andra är hur dum kan hon vara och försöker ljuga för en, bara för att man skäms för att säga sanningen? Fy skäms UL. Det här trodde jag aldrig om er. Så dagen har spenderats hemma då man missade dagens föreläsning, så min dag har ju vart rätt dålig, men mötet höjde värdet på den här dan, så tacka vet jag roliga möten med goda resultat! :)

Torsdag

0 Läs mer >>
Har börjar att rensa på skrivbordet i kontoret, börjar se skapligt ut nu, men jag har lite idéer som jag ska fixa på fredag då jag är ledig. Känns som om jag har lite planer för det här rummet, eller önskedrömmar. Jag ser potential i rummet. Kanske en hörnhylla ovanför datorn så man får plats med lite mer saker så det förhoppningsvis blir lite mer organiserat här inne. Sen all den här "skiten! bredvid en som gör att man knapp kommer in eller ut ur rummet, som skulle vara bra att få bort på något sätt, men det lär nog inte gå. Men jag har lite planer och jag hoppas att det skulle kunna gå och framföra i framtiden. Idag så har det inte hänt så mycket i min värld, åkte iväg imorse in till stan för att köpa busskort innan jag tog nästa tåg upp till Gävle igen, Kom upp till Gävle, köpte lunch, gick till skolan, åt lunch, plugga lite, klasskompisar kom, orkade inte plugga, lärare kom, seminarie, sen hem. Kortfattat och bra! Det var egentligen meningen att jag skulle sluta 18.00 idag och inte komma hem förns runt niotiden, men vi slutade 15.45 istället, haha! Det kallar jag kolla på innehåll, vi hade en inhoppare idag som våran lärare starkt rekomendera. Vilket jag tyckte hon gjorde bra, kanske vart lite skakigt då han vart inkastad så fort och inte hade svar på uppgfter osv, men vi tog oss igenom allt och vi gjorde det mycket fortare än vad vi skulle ha gjort med våra vanliga lärare. Det som jag tyckte var roligast var att vikarien jobbade som lantmätare i Uppsala, ett av dom ställen jag har sökt sommarjobb på + att man bor där själv! Vilket är väldigt häftigt! Eller inte, men jag tyckte det var rätt coolt att ha en lärare från ens "hemtrakter", som en av dom förra mattelärarna vi hade i början av programmet, som hade bott i Storvreta under en viss tid i sitt liv, så han visste ju en hel del om Vattholma och om Tensta. Rätt kul att få en annan kontakt med lärarna om man säger så, dom verkar "snällare" då, man hamnar på samma nivå liksom. Nej nu ska jag gå och packa min väska och förbereda min frukost förns imorgon bitti då man ska upp 05.00, då kan man bara gå till kylskåpet hämta frukosten och bara börja äta och ta det lite lugnt. Plus att man packar väskan och det mesta kvällen innan så kan man egentligen gå på vid 05.30 säkert, men jag gillar den timmen jag har på mig att klä på mig, äta frukost och göra absolut ingenting. Nej packningsdags var det!

Onsdag

0 Läs mer >>
Sitter i "kontoret" här hemma och pluggar lite samtidigt som jag då och då spelar spel. Då när jag sitter och försöker koncentrerade mig in i det minsta på lagtexterna så kom jag på det. Det behövs organiseras på skrivbordet! Kan behövas en bordslampa om man ska läsa papper då enbart taklampa räcker inte, plus att en hel del grejer som ligger här är rätt onödiga. Så det får väl bli ett litet projekt antar jag, att göra stället pluggbart. I majoritet så tror jag faktiskt att det är bara jag som sitter här, pappa kanske sitter här ibland för att kolla lite grejer vilket inte är ofta. Egentligen så borde det stora projektet vara att få ordning på allting i det här rummet. Den enda lediga ytan är enbart en liten gång från datan till dörren, så det är väl en del som skulle behöva säljas eller något. Nej nu ska jag nog spela lite spel, sen duscha, sen plugga och sist men inte minst, sova!

Söndag

0 Läs mer >>

Ligger just nu i sängen i min onepiece och kollar på glee, vilket jag tycker är en superbra kombo. Efter att programmet är slut så ska jag duscha och packa väskan inför imorgon och för fredag-lördag. Ska iväg på fredag ner till Linköping på årsmöte på lördagen och så ska vi direkt hem på lördagen, men kommer inte hinna packa på torsdagen efter skolan, för då ska jag direkt till Tobo efter skolan. Folkdanslaget ska ha uppvisning på institutet så jag måste ha med mig dansskorna till skolan, plus att jag måste fixa middag någonstans då jag troligtvis inte kommer hem förns elvatiden. Och då är man ju inte riktigt sugen på att packa, eller? Vet absolut ingenting om när man ska åka till Linköping heller, då chauffören inte svarar på smset man har skickat. Känns ju tryggt!

Fick för mig att baka i måndags och jag fick idéen att göra drömmar för första gången i mitt liv, och jag tror jag aldrig har lyckats så bra på ett förstaförsöksbak. Här kommer en bild från i måndags på mina supergoda drömmar :)

Dreams

0 Läs mer >>
Fredag idag och jag blev precis klar med en ekonomiredovisning som jag har hjälpt farmor med, får se om jag och pappa åker upp med den ikväll. Annars har det inte hänt så mycket. Kom hem vid 14.00 och har tagit det lugnt, har inte haft så mycket att göra då jag ligger i fas med plugget och för tillfället så är det rätt lugnt på dansdelen också trots att allt är i full gång, täcling imorrn då jag ska vara "springare" (springer runt med domarnas resultat osv) plus att BUS har startat och det är uppvisningar och möten på ingång i fulla muggar. Känns konstigt att allt rullar på rätt fint, väntar bara på något katastrofalt som ska hända men just nu så försöker jag att bara gilla läget!

Nej nu ska jag fixa kaffe till mamma som kommer hem snart!

41

0 Läs mer >>

Är det då man absolut inte har något att göra, som man ska gå och lägga sig och sova? Väskan är packad, medicin tagen för kvällen, har inget att plugga på. Vilket är fint som snus! Jag och Mia utnyttjar våra timmar i skolan till max så vi slipper allt dess pluggande, så man kan få ta det lugnt när man kommer hem eller gå runt och syssla med andra saker. Men som sagt..

Har inget och göra, lyssnar på en av mina favvolåtar just nu. Ett rätt udda band faktiskt, hittades av en slump, eller jo det kanske inte var en slump. Följer några personer på youtube och en av dom hade ett band och det visar sig att jag faktiskt gillar deras musik! Otroligt grymma killar som inte sjunger en massa strunt, för det mesta haha. Vet inte riktigt varför jag tycker att bandet är bra, bara blev så. Nej men musiken är bra och texten är väl bra och sångaren kan sjunga! There you go :) Länkar deras endaste låt på spotify också då dom är så grymma och lägger ut den på spotify, vart jag tror att man inte hittar dom flesta som lyssnar på dom. Men men, jag är lycklig iaf, det är ju det som är viktigast ;)
Stuck In Your Radio – The SlyFox and The Curious Cat

Nu ska jag gå och göra min matsäck förns imorgon så jag slipper göra den imorgonbitti, kanske gör min frukost nu också, haha! Så slipper jag vara så stressad på mornarna, bara öppna kylskåpet, ta en macka och lägga matsäcken i väskan. That I'll do! Synes och höres!

40

0 Läs mer >>
Vad har hänt sen sist? Absolut ingenting, dumt att skriva om exakt ingentin, även fast det är det jag gör för det mesta här på bloggen. Just nu gillar jag läget, surfar runt på internet, kollar bloggar, kollar på det vanliga på youtube och lyssnar på spotify in the same time. Imorgon är det hemmaplan som gäller för mig. Har inga föreläsningar och jag ligger inte efter så jag tänker passa på att göra absolut ingenting imorgon, ska bli riktigt skönt. Jag längtar redan tills imorgon, haha! Man börjar känna sig lite gammal då man blir överlycklig över att vara ledig. För enbart en dag!

Nej nu ska jag fortsätta surfa med 30 seconds to mars kommande innefrån högtalarna och bara gilla livet! Ses och synes!

Dag 38

0 Läs mer >>
Känner mig rätt teknisk idag. Pappa köpte tidigare i veckan en ny dator till deras sovrum, så jag och systeryster satte oss idag och installerade ihop alltihopa. Dock så hjälpte jag mest till med att hålla sladdar och städa bort allt damm i sovrummet, men det kallar jag att installera! Så nu har vi en ny dator till mamma och pappas sovrum och så slängde vi in den "gamla" i mitt gamla sovrum, som nu heter kontoret (fast jag kallar det mer rummet med alla grejer som inte får plats någon annanstans). Senare efter att jag hade kommit hem från bygdegården där det var en massa dansgrejer på schemat, så fick jag för mig att fixa skype till min ipod. Så nu kan jag tekniskt sätt ringa från min ipod vilket känns kanon. Vilka härliga möten det kommer bli, slipper en varm dator i knät och micken som måste sitta rätt så det inte blir rundgång. Behöver bara lägga mig i sängen, slå igång ipoden och starta mötet med resten av gruppen (DOS Ungdom). Så jäkla nice!
Så jag känner att jag har varit teknisk idag, lite av en IT-tjej. Dock så har jag inte suttit så mycket vid den nya datorn, då mycket av mina grejer ligger på den här datorn. Kommer nog fortsätta ha det så, så slipper man fajtas om den andra datorn. Så dom kan fajtas om den nya, så tar jag den gamla ;)
Visserligen så kommer jag använda min bärbara dator också plus min supersmarta ipod ;)

Nu ska jag göra lite stuff innan jag går och lägger mig, tidig uppgång imorgon bitte. 04.50 står alarmet på, hua!

IT-tjejen