0 Läs mer >>

Skaffa jobb - Ska söka alla jobb jag är kapabel till! Nästan...


Skaffa körkort - Måste kunna ta mig till mina kompisar exakt när jag vill utan att be om skjuts, för gillar inte att be om skjuts.


Resa - Åka till ett varmt land, då jag har ekonomin till det (om jag enbart spenderar 500-1000 kr i månaden så går det nog fort, men jag vill ju helst ha ett jobb också!)


Flytta hemifrån - När jag har gjort allt det här så är det nog kanske dags att fixa en egen lägenhet inne i stan


Fixa ett årskort på något gym eller någon simhall i stan - Då jag har fixat körkort och har en till anledning för att åka in till stan!

Mitt absoluta mål 201...

0 Läs mer >>

Jag har insett en ny sida hos mig! Jag älskar att dricka te samtidigt som jag löser korsord eller läser en bok som jag har lånat från bibblan. Har ju gjort det förut men jag har ju inte tänkt på det då. Är det något tecken på att jag har blivit mer mogen och kanske lite mer lugn och sansad? Eller är det bara för att jag gillar att dricka te, läsa och att lösa kosord?

Köpte ett nytt te idag, måste jag ju bara tillägga! Chokladte från Bönor och Blad, Uppsala. Helt underbart gott te, fast det smakar ju inte choklad. Något liknande smakar den, en söt smak med lite vaniljsmak och liknande chokladsmak! Irish Dream heter teet och jag kommer absolut köpa mer då de har tagit slut!

Och när jag kom hem så var det bara att inse att jag har för mycket tesorter hemma som jag aldrig dricker! Och det är ju inte okej, så just nu samlar jag på mig idéer så jag kan utnyttja dom sorterna som jag aldrig dricker. Så jag har något att göra då jag är hemma :)

Min mogna sida..

0 Läs mer >>



Veckans låt är faktiskt en klassiker, helt underbar och man får en massa nostalgiåterblickar när man hör den här.


Teenage dirtbag - Wheatus

Veckans låt

0 Läs mer >>
Har utvecklat mig och gått upp en level på Akkis (enligt mig)! Dom har insett att jag har betalat väldigt mycket för mina läkarbesök som jag har haft dom senaste månaderna, så nu har dom gett mig ett högkostnadskort (status!). Ett steg närmre frikortet. I vanligt fall inom mina bekantkretsar så har enbart folk över 50 år frikort, så att jag snart kan ha ett frikort är lite förvånande. Har inte ens fyllt 20 och har redan chansen till ett frikort. Kanske inte direkt något att vara stolt över, men jag vill bara meddela att om jag lyckas nå upp till frikortet så kommer jag få rabatt på varenda jäkla läkarbesök (förutom vissa speciella) tills jag dör! Är inte det lite underbart?!
För att få mitt frikort så måste jag komma upp i 900 kr (har jag för mig). Är redan uppe i 230 så det lär väl inte vara så svårt, eller?

Level 2 på Akkis

0 Läs mer >>

Fick sms från biblioteket idag om att dessa böcker står i reservationshyllan och väntar på mig!


Förnuft och Känsla - Jane Austen


Djävulens märke - Magnus Nordin

Läste klart Bläcktriologin av Cornelia Funke i helgen (Bläckhjärta, Bläckmagi & Bläckdöd). Kollade nyss på förnuft och känsla och insåg att jag skulle vilja läsa boken, så jag reservera boken och va 2 person i kön så jag passade på att reservera djävulens märke så jag kunde läsa den samtidigt som jag väntade på att jag skulle få förnuft och känsla. Men helt plötsligt så kom båda till reserveringshyllan samtidigt!  Ska hämta dom imorgon efter ungdomsmötet på arbetslivsresurs!

Biblioteket kallar

0 Läs mer >>



Ska försöka lägga upp veckans låt i början av veckorna istället, för det blir så mycko att lägga upp veckans låt i slutet av veckan! Får se om det kommer upp något imorgon! :) Veckans låt började jag älska då jag såg en film "Trollkarlens lärling".


Secrets - OneRepublic

Veckans låt ♥

0 Läs mer >>

Använde min kreativitet idag genom att göra en pastarätt, men pasta, brynt kassler, brynt purjolök, brynt paprika, ost och curry! Supergott, snabbt, döenkelt! Kanske inte låter som den bästa kombinationen, men det passar faktiskt väldigt bra ihop! :)

Pasta a la Ika

0 Läs mer >>
Jag älskar att gå in på olika matsidor och bli inspirerad då jag inte vet vad jag ska göra för mat. Men ibland blir man frustrerad då man ser ett recept och så saknas det en viktig ingrediens och att det inte skulle bli samma smak utan den. Så jag sitter just nu och undrar, hur bra vore det inte med en sida där man kryssar i det man har hemma så söker hemsidan efter recept som man kan laga med det man har hemma. Jag skulle använda den sidan varje gång jag skulle göra middag enbart till mig själv! Alla matsidor har ju så att man kan välja en huvudingrediens och sen hur lång tid det ska ta osv. Men jag menar att man ska kunna fylla i det man har hemma, rubbet! Finns det någon sida med dessa egenskaper så får ni ju gärna tipsa mig om den! Annars får jag väl leva på min egna kreativitet :)

Receptsidor

0 Läs mer >>

Nu har jag själv kollat vad TopGear tycker vad jag ska ha för slags bil och listan kom fram till:


Fiat Panda
http://www.topgear.com/uk/fiat/panda


Peugeot 207
http://www.topgear.com/uk/peugeot/207


Fiat Grande Punto
http://www.topgear.com/uk/fiat/grande-punto/gallery?imageNo=1#tab-box


Vauxhall Corsa
http://www.topgear.com/uk/vauxhall/corsa


Renault Clio
http://www.topgear.com/uk/renault/clio

Det här är bara några av dom bilar som TopGear tyckte att jag skulle tänka på. Fiat Pandan är ju rätt så ful när man kollar på den, det ser ut lite som en skåpbil, men bagageutrymmet verkar bra om man bara kollar utsidan på bilen. Dom andra bilarna verkar bra.

Uppföljning av drömbi...

0 Läs mer >>
När man tar körkort så köper man alltid något begagnat som man kör runt i i några år innan man avancerar och köper någon bätre begagnad bil och oftast så fortsätter man i samma spår med att bara ha begagnade bilar. Missförstå mig inte nu, men begagnade bilar är ju bra, men jag skulle nog aldrig känna den här känslan som många säger när dom köper något begagnat "min nya pärla", "min nya bil" osv. Jag kommer ju också börja i begagnatträsket, men jag ska komma ur det träsket när det finns ekonomi till det och köpa en ny bil. Och jag vet redan vad jag skule vilja ha! Jag vill ha en bil som:

- Lätthanterlig
- Behöver inte ha 4 dörrar, bara det finns hyffsat med benutrymme för alla i bilen.
- Lagom stor bagagelucka, eftersom man åker iväg på olika läger och festivaler så kan det ju vara bra med en bagagelucka som har plats för mycket packning.
- Drar lite bensin
- Hyffsat billig

Och jag vet vart jag ska kolla efter dessa krav jag har på min drömbil! På TopGears hemsida. Har kollat på programmet i flera år och jag har faktiskt lärt mig att om det är några som kan tipsa dig om bra bilar så är det dom. Gick in på deras sida och såg att dom hade som en lista där man kunde kryssa dom kraven man hade och vilket pris man skulle kunna tänka sig att köpa bilen för och så får man några alternativ på bilar som skulle passa dig enligt dina krav. Men om du vet vad du gillar för bilmärke så kan du ju också kolla på deras bilreccensioner! Där hittar du allt från sportbilar, muskelbilar, familjebilar och till och med skrothögarna! Det man får vara beredd på när man går in på hemsidan är att allt var på engelska! TopGears hemsida


Vad har du för drömbi...

0 Läs mer >>

När jag ser mig runt omkring bland mina vänner och bekanta så har dom någon hobby som dom sitter och håller på med på kvällarna framför tvn och dom gör det bra. Och så har jag ju också kollat lite på bilddagboken, facebook och andra bloggar där dom säljer det dom har gjort och får det sålt. Och jag skulle ju också vilja göra något som en hobby och om jag skulle bli bra på det jag gör så skulle jag kanse tänka på att sälja lite saker.
Men det här skulle jag vilja utveckla/lära mig 2011:


Sticka & virka
Göra makraméarmband


Finns massa andra saker jag skulle vilja lära mig/utveckla sen tidigare, men vi börjar med babysteps! :)

Vill lära mig!

0 Läs mer >>

Dagens sysslor:

Skriv kladd på verksamhetsberättelse (kommer ta mer än halva dagen)

Kolla lite på behörighetsutbildningar som behövs till arkitekturprogram

Tänka igenom ordentligt vad jag egentligen vill med min framtid



Har inte ens tänkt på att skriva verksamhetsberättelsen, men jag har ju gjort resten! Vilket jag tycker är bra!

Dagens sysslor

0 Läs mer >>

Onsdag:

Skriv kladd på verksamhetsberättelse (kommer ta mer än halva dagen)

Kolla lite på behörighetsutbildningar som behövs till arkitekturprogram

Tänka igenom ordentligt vad jag egentligen vill med min framtid


Torsdag:

Kanske komma på ett par danser som barnen ska lära sig på vårterminen

Söka jobb

Finlira på verksamhetsberättelsen


Fredag:

Gör verksamhetsberättelsen kortare och göra klart den!

Söka jobb

Fotbad och fila fötter

Ev andra skönhetssaker också, som noppa ögonbryn mm

Ev. Duscha


Lördag

Ev. Duscha

Göra sig lite extra fin :)

Iväg på äventyr :D


Söndag:

Verksamhetsberättelsen MÅSTE vara klar

Skicka iväg verksamhetsberättelse

Styrelsemöte


NU:

NCIS ♥ :D



Veckans sysslor

0 Läs mer >>

Har inte uppdaterat något över huvudtaget någonstans på internet, har legat i någon slags dvala då man försöker hålla sig borta från all internetuppkoppling som möjligt. Man får bara lite panik då man inser hur mycket som har hänt överallt. Samma med mobilen, har lämnat den i flera dagar utan att ha kollat efter något sms. I söndags så återupptog jag allt men sitter mest nu och kollar och inte gör något. Känner att jag satsar på mer viktiga saker just nu, som att söka jobb och jobba med verksamhetsberättelsen till folkdanslaget som jag helst ska ha klar tills söndag hade jag tänkt! Ska skriva en göra i veckanlista så ni vet vad jag ska pyssla med den här veckan.

Antiteknik

0 Läs mer >>
Kom hem för en timme sen ungefär från bygdegården där det har varit julgransplundring och 85-årskalas! Våran fina lilla Maj fyllde 85 år idag och det firade vi med en massa folkmusik, smörgåstårta och en massa presenter. Jag och Ellen turades om med min kamera och filmade och tog en massa kort under dagen så jag ska försöka ladda upp några filmer här!

Innan firandet så var det ju som sagt julgransplundring! Det var nära att jag inte kom fram till bygdegården, pågrund av all snö på vägen. Men till slut så kom jag fram, men vi trodde ju att det inte skulle komma några barn, men det kom faktiskt rätt många, ca 20-30 barn måste det ha vart. Men det här året var ju inte som alla andra år när det är julgransplundring i bygdegården. Nej för nu hade vi nämligen en trollkarl på besök, trollkarlen Jakob som underhöll oss. Det var inte bara barnen som samlades, även dom vuxna samlades och skrattade nog faktiskt mer än barnen!

Imorgon ska det bakas cheesecake! Har fortfarande inte lagt upp det gamla receptet på fryst daimcheesecake som försvann in i glupska magar på nyår, tur nog så lyckades vi rädda än från att bli uppäten! Så den ska vi också äta på lördag, då vi ska fira mamma. Tillsammans med daimcheesecaken så kommer vi bjuda på vanlig chokladcheesecake som vi gör i ugn och på ett helt annat sätt! Så jag ska försöka lägga upp dom recepten också!

Mys med Tensta folkda...

0 Läs mer >>




Den här låten ger mig energi, jag blir taggad av den här låten och jag ger 110% istället för 99%. Om jag är arg eller ledsen så får den här låten mig att strunta i allt och bara fortsätta!
Också en väldigt bra låt att lyssna på för övrigt! :)


This is war - 30 seconds to mars



A warning to the people
The good and the evil
This is war
To the soldier, the civillian
The martyr, the victim
This is war

It's the moment of truth and the moment to lie
The moment to live and the moment to die
The moment to fight, the moment to fight, to fight, to fight, to fight

To the right, to the left
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
It's a brave new world from the last to the first

To the right, to the left
We will fight to the death
To the Edge of the Earth
It's a brave new world
It's a brave new world

A warning to the prophet, the liar, the honest
This is war
To the leader, the pariah, the victim, the messiah
This is war

It's the moment of truth and the moment to lie
The moment to live and the moment to die
The moment to fight, the moment to fight, to fight, to fight, to fight

To the right
To the left
We will fight to the death
To the edge of the earth
It's a brave new world
From the last to the first

To the right
To the left
We will fight to the death
To the edge of the earth
It's a brave new world
It's a brave new world
It's a brave new world

I do believe in the light
Raise your hands up to the sky
The fight is done
The war is won
Lift your hands
Towards the sun
Towards the sun
Towards the sun
Towards the sun
The war is won

It's the moment of truth and the moment to lie
The moment to live and the moment to die
The moment to fight, the moment to fight, to fight, to fight, to fight

To the right
To the left
We will fight to the death
To the edge of the earth
It's a brave new world
From the last to the first

To the right
To the left
We will fight to the death
To the edge of the earth
It's a brave new world
It's a brave new world
It's a brave new world

A brave new world
The war is won
The war is won
A brave new world

I believe in nothing
Not the end and not the start
I believe in nothing
Not the earth and not the stars
I believe in nothing
Not the day and not the dark
I believe in nothing
But the beating of our hearts
I believe in nothing
One hundred suns until we part
I believe in nothing
Not in satan, not in god
I believe in nothing
Not in peace and not in war
I believe in nothing
But the truth of who we are

Veckans låt