4 Läs mer >>
6 dagar kvar till flytt och 7 dagar kvar tills första jobbdagen, nu börjar nerverna slå till. Har inte fått mitt hyreskontrakt än och börjar bli riktigt nervös över vad som kommer stå på kontraktet. Tänk om det står bindningstid på ett år? Pappa har skrämt mig totalt med det faktum att jag kommer ha provanställning i sex månader, tänk om dom inte vill ha mig efter sex månader? Då blir jag fast med en lägenhet i Borlänge i ett halvår, det är helt onödigt att tänka så och det är väldigt dumt att springa runt och noja över det i sex månader. Dom anställde mig tack vare min personlighet och att jag var lämpad för jobbet, det kommer gå fint.
 
Idag är det sista dagen på Manpower, blir utskriven och allt det innebär. Kommer definitivt sakna att komma hit på måndagarna och umgås med folk som jag har lagt till i mitt nätverk och min handläggare har vart helt fantastisk. Tänkte dedikera ett inlägg för enbart Manpower senare i veckan, känner att dom är värda det med tanke på hur mycket dom har hjälpt mig personligt och yrkesmässigt. 
 
Ikväll är sista dansträningen med folkdanslaget, om det är något som kommer kännas tungt så är det just att säga hejdå till folkdanslaget. Till min ungdomsgrupp som jag har haft i åtta år, till den förening jag har vart med i arton år, till min andra familj. Det är inte så att jag kommer sluta umgås med dom för alltid, men det faktum att man har träffat varandra minst två gånger i veckan till att träffas knappt en gång i månaden känns väldigt konstigt och lite jobbigt om jag ska vara ärlig. Kommer börja dansa i ett folkdanslag i Borlänge för att fortsätta i samma banor som tidigare och för att börja skapa ett kontaktnät med folkdanslaget hemma och det i Borlänge, kan vara en bra utbytesmöjlighet och tror det skulle uppskattas av båda parter. 
 
Om vi återgår till flytten så är det sjukt mycket som ska med upp, trots att det enbart är en 1a. Jag och mina fina föräldrar åkte iväg till IKEA igår och andra butiker som netonnet, jysk och rusta, slutade med att jag var intryckt i bak med allt vi hade köpt på oss. Vi är inte ens klara, vi saknar fortfarande soffa, soffbord, spegel och massa annat smått som är viktigt att ha till flytten. Det är bestämt att jag ska hamstra på mig så mycket jag kan hemifrån när det gäller livsmedel och annat som klarar två timmars bilresa, för att minska mina kostnader den första månaden då jag inte får lön förns i slutet av november. Är otroligt tacksam över att mina föräldrar ställer upp för mig på det här sättet, utan dom hade det inte gått. Kommer skämma bort dom otroligt mycket när jag har börjat fått lön, det kommer bjudas på resor, middagar och jag kommer förhoppningsvis kunna hjälpa dom betala av några lån om dom har några kvar. 
 
Tänkte sätta mig nu och göra en månadsbudget, man har ju inte kollat på lyxfällan i alla år för att hamna där själv, lite har man ju lärt sig trots allt av att kolla på tv. 

Övertalning. 6 dagar ...

33 Läs mer >>
Tjingeling!
 
Nu har det hänt mycket sen jag var här sist, tänkte att en uppdatering av mitt liv kunde vara en bra start innan jag börjar babbla om en massa andra saker.
 
- Jag har fått jobb! Känner mig otroligt lyckligt lottad, efter att ha varit arbetslös ett bra tag nu så vet jag hur dåliga mina chanser är att hitta en arbetsgivare. Men jag fick ett och jag är så himla lycklig! Kom på intervju på fredag morgon och på måndag morgon så ringde dom och sa att dom ville anställa mig, dom bestämde sig så gott som efter att jag gick ut genom dörren att jag var den dom ville anställa. När dom ringde och berättade släpptes en stor ångest inom min kropp och jag ville börja gråta, har insett hur dåligt jag har mått under den tiden jag har vart arbetslös. Kommer börja jobba i början av november och jobbet befinner sig i Borlänge så...
 
- Jag måste flytta! Eftersom beslutet kom så snabbt inpå så hade jag inte ens tänkt tanken att ställa mig i några former av lägenhetsköer på olika uthyrningssidor, vilket gjorde det väldigt mycket svårare än vad det var tänkt eftersom det just nu råder extrem bostadsbrist i Borlänge. Men jag hade tur även här, ska på en lägenhetsvisning imorgon för en 1:a att hyra i andra hand, nyrenoverad. Så om lägenheten stämmer med bilderna och jag och hyresvärden kommer bra överens så är allt glasklart!
 
Det låter inte som det är mycket som har hänt, men det är så otroligt stort som det känns som det är miljoner saker som har hänt. Har bestämt mig att jag ska blogga mer aktivt, för släkt och vänner skull för att uppdatera dom hur det går med mitt nya liv i Borlänge. Så nu behöver jag skriva en ny bra dator på checklistan, tillsammans med allt det andra viktiga som tv, bredband, nytt kontokort, adressändring osv. Det roligaste som kommer hända nu är att jag ska åka till IKEA någon gång den kommande veckan och köpa startkit och liknande, så exalterad över detta!!

Förberedelser