0 Läs mer >>

Måste jobba, måste jobba, MÅSTE JOBBA! Min hjärna är på speed och jag är stressad, en så där dålig stress som gör så att man stänger av och inte gör nånting alls. Jag hatar de, för då blir man ännu mer stressad, vilket jag inte pallar! Har egentligen så lite saker jag behöver göra, men det är ju jättestora uppgifter, som tynger ner en om man inte får det gjort! Jag brukar kunna hantera stressen bra och använda det som en fördel, men inte idag, inte med den här uppgiften. Jag känner bara det stora ansvaret som dom andra ger mig och tror att jag ska nå över deras förväntan och choca dom totalt! Varför måste folk ha så höga förhoppningar om en?

Speedad

0 Läs mer >>

Jag känner en massa människor som har åkt till Stockholm och vart modell för en dag, det finns en massa såna företag över Sverige, men ett företag som har fått mig att bli intresserad av detta är model house. En massa personer som jag känner har åkt dit och blivit sminkade och fotade för några tusen kronor. Jag har velat gjort det här riktigt riktigt länge, men jag tror inte att jag skulle nöja mig med resultatet just nu, är väldigt kritisk över hur jag ser ut, dumt nog. Som till exempel studentfotot, jag grina nästan när jag fick se resultatet, hatar fotot så mycket att jag vill lämna tillbaka det och inte skicka ut några tackkort alls till släkten. Men nog pratat om studenten!

Min kompis Ellen gjorde det för några dagar sen och då växte den där viljan att man vill göra något! Men jag inser själv att det skulle inte gå just nu tack vare min budget! Är ju en fattig, arbetslös student för tillfället! Så jag har funderat om jag ska önska mig något sånt i födelsedagspresent när jag fyller 20.

Men jag vet inte riktigt hur det ska gå, jag vill ju önska mig så mycket! T.ex. så skulle jag vilja önska mig en tatuering tills då jag fyller 20. Jag vet vart den ska sitta men jag vet inte vad jag vill ha för nåt. Det ska ju ändå vara något jag kommer ha hela livet ut, så det ska ju vara något som är fint! Den ska vara färgglad så man ser den, har aldrig tänkt mig tanken att ha en svart tatuering, det är ju snyggt och stilrent, men det blir ju tråkigt.
Vad tycker ni? Vilken slags tatuering skulle passa mig?

Det där vill jag ocks...

0 Läs mer >>

Om det är något program jag älskar att kolla på så är det Come dine with me på BBC lifestyle, engelska halv åtta hos mig. Gillar faktiskt det här programmet mer, för det känns som om folket varierar mer här och man får alltid olika resultat av vad dom tycker om maten.

Nu ska jag ringa Inez och kolla hur det ser ut i bygdegårn, kolla om det skulle finnas plats för ett möte, det måste helt enkelt göra det! Känner mig så dålig då det har tagit sån tid med BUS, eller jag har inte gjort så mycket, vilket jag blir arg över, för jag har försökt på annat håll som har tagit tid, utan resultat. Så nu får jag bita i det sura äpplet och försöka göra allt bra igen! Det kommer gå men det kommer bli stressigt. Nej dags att ringa Inez!

Tisdag

0 Läs mer >>
Har vart inne i Uppsala hela dagen, så det är skönt att komma hem. Kunna lägga sig i sängen och slå igång den bärbara och kolla på tv medan man kollar runt på internet!

Har vart med mamma, pappa, syster och mormor till studenternas för att spela minigolf. Vi kom dit kanske vid kl 12-13 men vi åkte inte därifrån förns kl 3, för resten av familjen ville spela en extra runda, för det kostar ju inte extra. Jag nöjde mig med en runda minigolf och var vattenbärare istället!
Sen åkte vi hem till mormor och åt kyckling med ris och skysås, mumma!

Tänkte skriva en massa här om dagens lilla utflykt men jag orkar verkligen inte, känner att jag har en massa andra saker jag måste göra! Puss!

Home sweet home

0 Läs mer >>
Har suttit nu i timmar och jobbat med html-filer, typsnitt och massa annat som har med bloggen att göra, det börjar arta sig! Känns bra att jag har gjort det mesta idag och att det bara är det jobbiga finliret kvar. Nu ska jag kolla på sommarkrysset med familjen, eller så blir det läge till att måla om bänken vi har i allrummet! Den ska bli vit :)

Börjar arta sig

0 Läs mer >>
Har kollat runt på bloggar efter lite boktips, men jag lovar mig själv nu på en gång att jag inte ska stressa igenom Stolthet och Fördom, för då kommer det sluta med att jag inte orkar läsa boken alls.

Men jag har som sagt kollat runt och insett att jag vill läsa en massa böcker som både dom bloggar jag kollade på har tipsat om och såna som jag har sett på akademibokhandeln eller celsius bokhandel. Här är några böcker som intresserar mig just nu:

Landet utanför, Marcus Birro
Flyktsoda, Marcus Birro
Flyga drake, Khaled Hosseini
Tusen strålande solar, Khaled Hosseini
Bläckhjärta, Cornelia Funke
Mamma minns du mig?, Elisabet Norin

Det är några av dom böcker jag har tänkt läsa i sommar, eller försöka läsa i sommar. Dom böcker jag hoppas att jag hinner läsa är Landet utanför, Tusen strålande solar, Mamma minns du mig och Bläckhjärta.

Sommarprojekt

0 Läs mer >>
Håller på och ändrar lite smått på bloggen, fast det har ni nog redan märkt. Ska göra lite små justeringar här och där, sen så är mitt nya verk klart, hoppas jag gillar resultatet. Bilden på mig i headern är från 2007, så jag vet inte om jag ska ta någon mer aktuell bild.

Men snart får ni se den fulländade designen, ni får ha lite tålamod. ;)

Möblering och målning...

0 Läs mer >>

Jag såg filmen för några dagar sedan, har sett den filmen minst 20 gånger men man lessnar aldrig på den. Den är ju så underbar så man kan se den om och om och om igen utan att lessna, har ju skrivit det i ett av dom tidigare inläggen här på bloggen. Så jag fick ju för mig att jag skulle låna den boken från biblioteket och läsa boken. Så nu ligger boken här på nattduksbordet (stavning?). Måste säga att den är helt underbar, trots den gamla formuleringen i boken och dess äldre uppsatta meningar. Men boken är ju sånn, om man skulle ta och göra en ny version av den så skulle den förlora sin karaktär och det skulle inte bli samma bok. Den är unik och det ska man inte ändra. Ibland vill jag uttrycka mig med äldre ord, har insett flera gånger när jag har skrivit här att mina meningar ser gamla och jobbiga ut att läsa så jag blir tvungen att ta bort hela meningen eller alltihopa.

Just nu är jag på kapitel 26, men jag är bara på sida 119. Lite lustigt, men sån är boken. Boken är på 299 sidor och jag läser i genomsnitt runt 50 sidor per dag, vilket innebär att jag om man ska räkna dagar, kommer läsa klart den här boken på 6 dagar och jag har redan läst i 2 dar. Så 4 dar till alltså. Vad blir mitt projekt efter det, en till av Jane Austens böcker, eller blir det något enkelt typ Sophie Kinsella för att hjärnan ska få vila lite. Får se vad det blir.

Det jag älskar med böcker är att man kan läsa dom precis vart man vill. På bussen, tåget, stranden, hemma, you name it! Och att man får låta fantasin flöda, bilda egna scener och personerna ser helt anorlunda ut. Men nu har ju jag läst boken efter filmen så jag ser personerna från filmerna, men det gör absolut ingenting! Jag gillar personerna från filmen, eller ska man säga från boken. Jag gillar hur man har fått karaktärerna från filmen att vara så lika karaktärerna i boken. Det är inte många filmproduktioner som har lyckats med att få karaktärerna så lik bokens karaktärer.

Jag tycker att alla ska åtminstone ha försökt läsa den här boken, för den är unik och den förklarar verkligen hur det var under den tiden, hur kvinnorna och männen hade det. Ständigt tjat om giftermål och en massa baler. Jag tror jag skulle passa bra in under den tiden, för jag är ju lite förtjust i bröllop (själva känslan att delta i ett bröllop) och en massa baler.

Men läs boken, det är värt det!

Stolthet och fördom

0 Läs mer >>

Hände en sak för cirka en halvtimme sen.. Mamma skulle ut för att vattna blommorna, så då går hon till en av våra vattentunnor vi har. När hon tar vatten så ser hon något som ligger där i, så hon skriker till och går därifrån, så pappa får gå och kolla vad det är som ligger i tunnan. En ekorre. Död. Jag ligger på mitt rum och jag ser ut genom fönstret då pappa välter tunnan och där ligger ekorren sen, på gräset, stel som en pinne. Jätteäckligt! Syrran tror att han ville svalka sig och ramlade i och kunde inte komma upp. Det ända jag kan tänka på är bilden av ekorren då den får panik av att den inte kommer upp. Stackarn. Han kan ju har legat där hur länge som helst vilket äcklar mig annu mer. Vila i frid herr/fru ekorre!

Sugen på ett dopp kan...

0 Läs mer >>

Har några saker som jag måste avreagera mig på, utan att nämna några namn..

1. Jag och några andra personer jobbar ihop, en liten grupp, där jag har försökt kontaktat dom hur många gånger som helst. Men dom har inte svarat, eller jo dom har svarat en gång och det var ju inget givande svar. Men dom svarar helt enkelt inte på mina mail, men när någon annan skickar via den allmänna mailen som alla grupper kan se, jo då kan dom svara!!! Vilket gör mig jävligt irriterad bara det. Sen gör dom kanonjobb på läger och sånt tar värsta ansvaret, vilket får mig att se dålig ut, som är gruppledare för vår grupp! Hur kul är detta för mig på skala 1-10!? Siffran jag syftar på finns inte ens med på den här skalan, jag syftar mer på -100 eller mindre.

2. Jag har tagit ansvaret, eller fick ansvaret att göra en affisch till en grej, och då undrar jag vad det ska vara för rubrik och då ger jag dom andra 2 förslag. Och då svarar att det är ju självklart att man ska ta det som vi hade som rubrik förra året, och då känner jag mig idiotförklarad när jag läser att varenda jäkel ger samma svar. Hur 17 kunde jag veta att jag skulle använda just den rubriken då det var diktaktur förra året och jag inte ens var gruppledare förra året?!

Det finns så mycket jag vill gnälla och klaga över men jag säger det inte för då blir dom säkert sura, tycker jag är fånig eller något mer i den stilen.. Som att jag är någon slags jubelidiot!

Vilken toppendag... E...

0 Läs mer >>

Hur sjutton ska jag kunna skriva något här så jag inte gör något?! Ligger ju bara här hemma och degar för det finns ju inte ett "#¤?"#R% piss som jag kan göra! Blir galen av att inte göra något!

This SUCKS!

0 Läs mer >>

Sitter i den stora fåtöljen i vardagsrummet och försöker göra något men det slutade med att jag tog hit datorn och kolla runt lite grann på internet, det är knappt att man orkar sitta med en dator, som om det skulle vara ansträngande. Mamma bara sitter och jag vet inte riktigt vad syrran har för sig.

Igår så var det sista fotbollsmatchen när det gäller VM, är så lycklig över att det är slut nu och att familjen inte kommer kolla på fotboll på ett bra tag, eller annan sport över huvudtaget. Under VM så har jag varit helt off mot familjen, så fort dom pratade fotboll så stängde mina öron av, så fort det var fotboll på tv så gick jag till ett annat rum. Jag känner mig.. oviktig helt enkelt.

Så igår så satt jag på mitt rum coh zappa på tvn. Mamma säger att det är stolthet och fördom på 3ean. Den filmen gjorde min helg! Har nog sett den filmen över 20 gånger men varje gång så känns det som en ny film och man bara... ÅHH! Filmen är så underbar att man saknar ord! Helt kär i den!
Man hatar ju Darcy i början för han är ju så dum och dyster, och eftersom man hatar honom så mycket så anser man ju att han är ful, men sen när man upptäcker att han är kär i Elizabeth så smälter man! Han är ju snygg. Asså jisses! En kille som Darcy kan man ju inte tacka nej till!


Ska till bibblan och låna den här boken och läsa den om och om och om igen! :)
Totally in love with it! <3

Däckad

0 Läs mer >>
Jag, mamma och syrran åkte in till stan idag och shoppa lite grann innan vi åkte till mormor för att äta mat. De här grymma sakerna kom med mig hem:

1. Extern hårddisk 500 GB, Media Markt 999 kr
2. En tunika från Flash 199 kr (den mörkare blå)
 
Och så köpte jag en present till syrran som fyller år på lördag men det kan jag ju inte säga vad det är för nåt!


 



Stan idag = Nya grejo...

0 Läs mer >>

Nytt föremål i mitt l...

0 Läs mer >>
Har läst en massa bloggar som mina klasskompisar uppdaterar väldigt ofta, jämföt med mig som inte har bloggat på ett riktigt riktigt bra tag! Jag funderar på att göra en ny design till min blogg, tycker inte om färgerna på bloggen, tänker antingen ha något ljus vänlig färg man kan kolla på eller en vit bakgrund och headern ska ha crazy colors! Gillar andra idén med crazy colors! :)

Men tillbaka till klasskompisarnas bloggar.. Där står det hur dom har flyttat hemifrån eller planerar att flytta någonstans för att plugga någonstans långt bort. Dom har börjat jobba eller har jobbat så länge att dom har haft råd med en egen lägenhet. Dom har köpt egna möbler till sin lägenhet och fått riktigt bra jobb. Dom oroar sig inte över sin ekonomi och hur dom ska få ihop det i sommar, för dom har ju jobb där dom får lön. De är då jag börjar tänka.. Tänk om jag hade gjort som dom?

Jag har inget jobb, inget sommarjobb och jag bor fortfarande hemma. När är det dags för mig att flytta, när vet man att man är redo? Jag har ju tänkt många gånger hur min lägenhet ska se ut och vad jag skulle äta istället för makaroner och falukorv. Men är man egentligen redo när man tänker så?

På ett sätt vill jag ha det som dom, kunna visa att man har flyttat hemifrån och mogen nog att stå på egna ben och ha fast ekonomi. Visst jag är också mogen att stå på egna ben, jag behlver nog bara bestämma mig att jag ska ta saken i egna händer. Jag kanske ska ta mig till arbetsförmedlingen någon dag för att kolla om det finns något jobb för mig? Så jag får pengar från distanskursen jag har tänkt att jag ska läsa i höst och jobba så jag också får fast ekonomi. Men frågan är om jag skulle orka att både plugga och jobba, kan ju jobba deltid eller något sånt, för då har jag ju ändå några dagar ledigt för att plugga eller för att ta det lugnt. Det låter som en bra idé men jag kommer nog aldrig göra det. Det är en sak som man får se hur det blir.

Får leva på mina studentpengar jag fick när jag tog studenten, på sista studentbidraget på ett tag och på dom pengarna jag hade innan.

Puss o kram

Tänk om jag hade gjor...