0 Läs mer >>
Åkte till skolan idag efter två dagars vågrätt läge hemma. Magsjukan verkade hade försvunnit hyffsat fort under onsdag natt. Vilade på torsdagen och bestämde mig för att det är skulle vara veckans turning point, att gå tillbaka till skolan på fredagen. Sagt och gjort, gick och lade mig vid 22.30-23.00 och vaknade 04.50 imorse, det var riktigt jobbigt. Tyngdlagen var helt emot mig, kroppen var seg, tung och smärtsam. I vanligt fall flyger jag upp ur sängen och börjar förbereda för skolan, min imorse det var punkten då jag kände att min kropp inte hängde med över huvudtaget då alarmet på mobilen slog igång på högsta volym. Fast man kan ju inte klandra kroppen heller, då man har vart magsjuk så är det ju inte så lätt att komma in i sina vanor på en gång. Så jag gick upp och drog senare iväg till skolan där det flöt på bra tills lunchen kom. Kände mig lite konstig på tåget på väg upp till Gävle men tänkte inte mer på det, trodde det var skutskärslukten som gjorde mig illamående. Vi drog oss mot matsalen där vi hade det rätt bra ändå. Vanligt fall så går vi uppdelade i den tekniska inriktningen, tjejerna går i en grupp och killarna ör uppdelade i flera, men ingen hatar ju någon annan hoppas jag. Men idag "lunchade" vi tillsammans tjejerna och killarna och det var riktigt kul. Vi prata, vi skratta, vi lärde känna varandra och så vidare. Det var ju inget fel med det, men det var väl lunchen som inte var den bästa för mig. Tänk dig att du har vart magsjuk i två dagar, under dom två dagarna har du fått i dig skorpor och en färdigrätt sammanlagt, plus en nertvingad soppa. Och då ska man sätta sig och äta lunch, LUNCH! Fattade inte riktigt hur jag tänkte där, hade iaf med mig en färdigrätt som bestod av pasta, kyckling och svamp med sås och sallad. Min mage kan jag säga var inte direkt glad på mig efter det. Från 12.00 till 19.00 har man haft konstant magsmärta, då den upprepande vart så smärtsam så man inte visste vart man skulle ta vägen, om man skulle skratta eller gråta. Min mage var väldigt ovan, antar jag. Men jag sitter här och jag lever. Har fått i mig lite soppa vid åtta tiden (utan att få i mig något annat på 8 timmar). Snacka om att magen anpassar sig snabbt då man är sjuk och inte äter något alls. Lär ta ett tag att få upp alla bra vanor igen men det är ju värt det i slutändan, eller?

Big mistake

0 Läs mer >>

Mamma är hemma med mig idag, dock så visar det sig att mamma också är sjuk. Vi håller tummarna att hon inte har fått samma virus som jag och pappa fick. Jag mår bra däremot, lite orolig i magen fortfarande men jag kommer åka till skolan imorgon. Ny kurs imorgon och jag tror faktiskt att den kan vara rätt intressant! En juridikkurs som är inriktad på våran utbildning, vilket kommer bli spännande. Har redan börjat läst lite ur böckerna och hittills hänger jag med i svängarna! Men nu ska jag fundera på att ta något att äta, för jag är väldigt hungrig och det är för tidigt för middag! Har inte ätit på "riktigt" sen igår och det skulle vara gott med något att tugga på!

Dag 26

0 Läs mer >>

Har sovit en stund under förmiddagen, var riktigt skönt. Farmor och farfar kom förbi med lite grejer till sitt sjuka barnbarn, dom hade köpt en blåbärsjuice, blåbärskräm, sockerdricka och så kom farmor med skorpor. Har världens sötaste farföräldrar! Känner att jag har blivit bättre under dagen jämfört med på natten. Men jag känner att jag har feber och jag är fortfarande dålig som en kratta, eller något. Det är svårt att vara rolig när man är riktigt sjuk. Orkar inte skriva mer, sköt om er.

Sjuklingen

0 Läs mer >>

Mår rent av skit kan jag börja med och säga. Kände mig hängig under hela kvällen och det kändes konstigt när jag gick och lade mig. Spydde nyligen ner mig och toaletten, tur nog så vakna varken mamma eller pappa. Nu ligger man med nytvättat face och väntar på nästa "vattenfall", kan inte somna riktigt. Min kropp skakar och jag är helt utmattad. Bombsäker på att jag har feber, då jag ligger kallsvettig, skakis och illamående trots full klädsel och tjocka täcken och filtar. Får se hur denna natt slutar.

Magsjuk

0 Läs mer >>

Har försökt bloggar dom senare dagarna men varje gång jag ska skriva så händer det något som jag ska delta i, eller så kommer jag inte på vad jag ska skriva. Kollar på True blood säsong 4 på Canal+, lite lycklig liksom. Har saknat True blood, har inte sett på tb på månader, och så kör dom maraton vilket gör det hela ännu bättre.

Ikväll börjar Minibus och efter det så blir det möte med bussektionen. Sen imorgon börjar min och Ellens barngrupp. Så det här blir som en slappdag med lite arbete på kvällskvisten. Känner ibland att jag bara skulle vilja släppa allt och bara dra någonstans, det bästa hade vart att vara biljonär också så hade livet vart mycket enklare. Men nu är det ju inte så. Fan också!

Dag 22

0 Läs mer >>

Sitter just nu och fixar lite musik till ipoden, så jag kommer väl ha cirka 400 låtar att lyssna igenom efter helgen! Har börjat läst lite granna i nya kursboken som börjar nästa fredag, ska ha läst 4 kapitel sen dess så kan vara bra att få igång läsandet innan dess så är jag förhoppningsvis på något kapitel längre fram i boken tills nästa vecka! Har ju tre böcker som måste läsas, så kan ju vara bra att läsa så fort som möjligt. Har ju även en mattebok och en stor lagbok som jag måste ha med mig till varje föreläsning! Men den är nog intressant ändå! Känner mig lite trött så borde gå och lägga mig snart, men först lite tv med mamma och pappa!

Dag 19

0 Läs mer >>

Slängde ihop en smoothie på lite saker vi hade hemma.

Innehåll:
- hallon och blåbär som jag och mormor plocka i höstas
- banan
- mjölk
- äppeljuice med en twist av hallon
- matlagningsgrädde
- ljus blockchoklad (en ruta)

Smarrigt värre :)

Bra start på dagen

0 Läs mer >>

Mina ögonlock är som klister varje gång jag blinkar, jag känner mig trött rakt igenom. Är som en av dom där kattungarna eller valparna som håller på att somna stående, man ser hur huvudet bara sjunker, sjunker & sjunker ännu närmre marken tills i sista sekund så kommer dom på sig själva och hoppar till och håller på att somna en gång till. Så känner jag mig just nu, borde ju gå och lägga mig. Men orkar inte resa på mig! Är så trött så jag inte ens orkar resa på mig. Då är det illa. Skulle vilja sova med min onepiece också, den är så skön och mjuk ^^ nej sängen kanske?

Vad gör jag uppe?!

0 Läs mer >>
Tenta idag, gick inte bra. Känns sådär, mår skit för att mamma, pappa och syrran säger att jag ska klara det och så klarar jag det inte. Känns som mitt fel på något sätt, samtidigt som jag inte känner mig besviken alls. Då vi hade världens sämsta lärare som inte kunde lära ut, inte visste vad hon gjorde osv osv. Fatta inte hur hon vart anställd på skolan över huvudtaget? Hon kan knappt svenska eller engelska (är inte racist, men anser att man borde åtminstone ska kunna engelska om man ska vara lärare i ett annat land). Men strunt samma, omtenta nästa i alla fall.

Efter tentan så gick jag ner till centrum och köpte två par jeans på lindex innan jag satt mig på upptåget mot stan. När jag väl kom till stan så köpte jag ett nytt månadskort innan jag drog mig vidare mot mammas jobb där jag hängde en stund innan jag gick till studentbokhandeln för att köpa lite böcker tills nästa kurs. Fattar inte varför jag inte har köpt böckerna där tidigare för? Hur bra som helst, man behöver inte vänta i flera dagar innan man får böckerna, får enbart betala en pytteliten summa extra i butiken. men det stora plusset är att man har boken i handen när man går ut ur butiken. Men inser hur mycket det kostar att vara student! killen framför mig köpte kurslitteratur för över 2000 kr.. 2000 kr! Det är sjukt mycket pengar, mitt gick enbart på ca 1000 kr och så får man 10% på det, så landade priset på 900 kr. Men det är ändå dyrt, för två kursböcker och en kalender. Har 3 kursböcker kvar att köpa och ingen finns att köpa begagnat, som de kanske märks så är det huggsexa på dom böcker jag ska ha just nu så samma dag som böckerna läggs ut på blocket eller dyliknande sidor så försvinner dom illa kvickt. Så det blir lycknis på resten av böckerna.

Håller på att fylla kalendern just nu och jag ser hur dom vita tomma rutorna bara blir mindre och mindre. Alltså, när man var yngre så satt man med en tom kalender och villa att kalendern skulle se ut som min gör idag. Men nu när jag sitter här med den kalendern jag ville ha förr, så önskar jag att den bara var tom, helt tom. Vita sidor överallt vill jag ha. Välkommen till vuxenlivet!

Trött tjej

0 Läs mer >>

Sitter utmattad och öm i kroppen efter har vart i bygdegården sen kl 18.00. Första gången på vuxendansen för vårterminen. Var riktigt kul att komma igång igen, vi var riktigt många också där. Hoppas att alla kommer nästa gång också! Annars har det inte hänt så mycket idag, har pluggat så mycket som jag har orkat och kunnat. Dock vet jag att det inte kommer räcka till att klara tentan på onsdag, men kan ju åtminstone försöka. Imorgon blir det förberedning inför onsdagen. Sen ska jag försöka ta det lugnt, om jag kan antar jag. Så ska jag självklart fixa hem böckerna till nästa kurs. Nej nu ska jag nog sluta då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva härnäst! Tjingeling på er!

Dancing Queen

0 Läs mer >>
Fredagen den 13 idag och alla hästar är inte i stallet känner jag. Veken på ett ljus heter helt plötsligt snöre och grus är sten. Men jaja. Vad ska jag göra ida tro? Jo jag ska tänka på någon snygg inredning till mamma och pappas sovrum, allt annat är ju nytt här i huset så vi måste ju självklart fixa till deras sovrum också! :) Har redan lite bilder i hjärna över hur det skulle kunna se ut här inne. Ska leta efter lite insirationsbilder och så får jag övertala dom på ett bra sätt. Troligtvis kommer dom gå mot min vilja och välja det jag absolut inte vill, men kan åtminstone försöka. Håller även på att tvätta för fullt här hemma, ska tvätta min OnePiece för första gången så det här lär bli intressant. Har inte direkt något tvättråd hemma så jag fick luska fram det på internet. Stod inte ens på deras hemsida vilket jag tycker är lite dumt. Det är ju ett dyrt designerplagg, då tycker jag att företaget ska vara lite schysta och skylta med tvättråd. Man vill ju inte att ett plagg över 1000 kr ska förstöras efter bara en tvätt. Men jag har pålitlig info och jag ska prova om det funkar. By the way, vi har fått en ny granne. Någon var här idag och lämna grejer men har åkt iväg igen. Såg ut som en äldre man, såg ingen annan. Mer info kommer om detta!

Friday 13th

0 Läs mer >>

Vaknade imorse utvilad, sovit runt 9 timmar, superskönt! Har ätit frukost och nu ligger jag i sängen och degar, har inget speciellt på schemat idag förutom styrelsemöte och plugg. Ska också kolla efter kurslitteratur till kurserna som börjar om två veckor. Annars är det här en chilldag.
Känner dock ett behov, att shoppa! Har inte shoppat någonting till mig själv på månader! Har inte haft råd, busskortet kostar ju så jäkla mycket! Men känner att jag skulle kunna ha råd med åtminstone lite shopping den här månaden, men få blir det behövershopping. Nya jeans och skrivböcker. Vilket kanske inte är det roligaste. Önskar att jag hade en miljon så jag kunde shoppa loss ordentligt, kanske åka utomlands och uppleva lite nya grejer.
Men en sak jag har riktigt köpsug över är saker till framtiden, typ glas och inredningssaker! Det kliar i fingrarna när jag ser något jag verkligen skulle vilja ha senare, tex ett servis på chilli som jag är helt kär i, har vart kär i serviset i flera år så det kanske är det rätta serviset för mig? Vill shoppa loss på Ikea också! Är det så att jag börjar bli vuxen?

Torsdag

0 Läs mer >>
Tänkte snart bege mig till mitt rum för att fixa mitt blöta nyduschade hår, borsta ut alla knutat (som jag har haft ett bra tag) sen fläta det inför natten. Sen tänkte jag faktiskt packa skolväskan och sen lägga mig i sängen, yes ni hörde rätt! Jag tänker gå och lägga mig, tidigt! Kommer väl kolla lite på youtube med iPoden och så tänker jag slockna för kvällen. Den här dagen har väl vart sådär, har vart hängig, seg, super trött och haft huvudvärk hela dagen. Mattelektionen gick väl inte heller sådär värst bra, men man kan ju inte göra så mycket åt saken då man mår som man mår. Ska göra mitt bästa på tentan (vilket jag alltid gör) nästa onsdag men jag förväntar mig inga mirakel. Skulle helst vilja gå om kursen faktiskt om jag ska vara helt ärlig, känns inte som om jag har lärt mig något från kursen förutom att jag har känt på vad riktigt jobbig stress är. Känner att jag inte orkar bekymra mig över någon tenta, ska inte bli besviken eller så. Man tar det som det kommer, ett steg i taget. Har hört att det är så man ska tänka i alla fall, gör åtminstone någonting rätt ;)

Imorgon blir det ännu en tidig uppgång innan tuppen och solen har vaknat tlll liv. Det vankas genomgång av tenta 2 och laboration. Kunde inte göra någon labb idag då labben inte skulle komma ut förns imorgon, that sucks! Runt 35 pers ska trängas i tre datasalar, men det lär nog gå bra. Bara man hamnar med någon man brukar jobba med i vanlig fall på laborationerna. Hoppas jag hinner före alla andra och får stammisplatsen!

Nej nu drar jag mig från datorn, för att borsta ut mitt knutiga hår. Det kommer nog ta ett tag.

Trötter is calling

0 Läs mer >>
Sitter just nu på skolan, har vart här i ungefär en timme. Hade tänkt att jag skulle sitta och jobba med labb 9 som skulle komma ut på lovet, men blev försenad och skulle komma ut den här veckan. Den har inte kommit än, vilket är trist. Betyder just nu att jag sitter och förbereder för tentorna nästa vecka. Sitter och läser på och kollar sidor på internet så jag kan lära in mig på andra sätt. Börjar egentligen inte förns 13.00 så det här kommer bli en seg dag, får sitta kvar efter skolan och försöka jobba med labben om den har kommit ut då. Så får vi se om någon gör mig sällskap, i vanligt fall så har jag och Erik suttit och labbat, men nu dom senaste gångerna så har jag fått suttit själv. Sista labbtisdagen också, så borde nästan tvinga honom att sitta kvar då det nästan har blivit som en tradition! Idag är det sista mattelektionen inom den här kursen innan tentan, sista gången då man ska få in det mesta till tentan. Är lite sugen på att fråga lärarn om det är något kapitel i calculusboken man kan strunta i då det bara är 4 uppgifter från den boken som kommer på tentan, tror inte jag är den enda heller. Vi får se vad vi går igenom på repetitionen. Imorgon är även den sista gången på GIT-kursen innan tentan, som jag kommer göra hemma, vilket är såååå skönt! Hoppas förstås att jag är ensam hemma under den tiden, så jag får sitta i lugn och ro och ifred förstås, men det återstå att se. Nej nu ska jag fortsätta plugga! Tjing på er

Dag 2

0 Läs mer >>
Då har man vart på skolan för första gången den här terminen, tyckte att den här dagen vart väldigt lyckad då jag fattade precis allt som pågick och fick hyffsat bra nyheter. Som jag kanske har berättat förr så har jag tenta nästa vecka, eller snarare två. Först en mattetenta på onsdagen och sen en GIT-tenta på torsdagen (som jag ska göra hemma btw, underbart skönt). Men det var mattetentan som jag ville prata om, det är så att vi fick reda lite om tentan nästa onsdag. Det kommer vara 8 frågor (4 analys & 4 statistik), vilket känns bra. Så förhoppningsvis så kan man klara sig på det om man fixar statistiken. Sen så kommer vi även få ta med oss statistikboken till tentan, vilket är asbra och en formelsamling som hon knåpade ihop i början av kursen. Fick även reda på att vi får ha med oss anteckningar också! Vilket låter lite bra för att vara sant, sen så har vi även skärt ner ännu mer på sidor i matteboken så vi hinner läsa in allt vi kan hitills. Det känns som om hon inser att det ser bra ut för både oss och främst för henne om vi klarar tentan, därav så har hon gjort det enklare för oss. I början var hon inte bra alls, men förstås så var hon ju ny, vilket självklart är nervöst speciellt om man inte är bra på varken svenska eller engelska. Men nu har hon fått något annat självförtroende vilket är jättekul, det strålar" om henne kan man säga. Slutade runt 12.00, kände att jag verkligen ville hem så sprang till bussen som tog mig till station och därifrån tog jag mupptåget till V-holma. Där fanns det dock ett problem. Hade ingen skjuts, så bestämde mig för att gå hem. 1 tim och 15 min senare så kom jag hem från min enmils-promenad. Rätt slut och ont i fötterna såklart, men så värt det! Var fortfarande lite ljust ute och jag fick dagens motion utförd, score! Nej nu ska jag kolla det sista på intranätet innan jag packar skolväskan, så ska jag förstås vara lite social innan jag bestämmer mig för att slänga mig i sängen. Kommer vara en tidig morgonstigning och en sen hemkomst så jag tänker spendera mitt liv på skolan hela dagen! Tjingeling på er!

Första dagen avklarad

0 Läs mer >>

Mitt liv under dessa dagar jag inte har lagt upp något inlägg på bloggen har vart väldigt beiga, rent av inte intressanta helt enkelt. I fredags kom släkten hit för att fira mamma och jag gjorde supergoda cupcakes till fikat. Igår så kom mormor och Micke hit med lite grejer från mickes lägenhet då han ska flytta till en mindre snart, så han behövde ett ställe där han kunde förvara dom större möblerna, vilket var här hemma hos oss! Drog senare iväg på 50-årskalas hos en i folkdanslaget, med resten av folkdanslaget. Idag blir det inte så många knop gjort, ska väl mest dega sista dagen av jullovet innan skolan börjar imorgon. Det blir väl packning av väska samt lite plugg gjort antar jag. Två tentor om en vecka, samtidigt som jag vill klara båda så känns det som ett hopplöst fall, men jag ska göra mitt bästa!

Nej nu ska jag nog dega lite till!

Degdagen