0 Läs mer >>
Just nu pågår det en massa ståhej i köket hemma, vi förbereder till morgondagen då våra kompisar kommer över. Så jag har gjort 3 daimcheescake som står i frysen för att bli fast innan vi paketerar om den så dom inte blir isiga! Mormor och mamma hjälpte mig lite grann eftersom jag aldrig har gjort cheesecake förut, men kul var det och faktiskt rätt enkelt. Mamma gjorde potatisgratäng, mormor gjorde chokladsockerkaka och syrran fixade låtar till våran musiklista som vi ska ha imorgon under kvällen. Nu har vi tagit oss en belönad lunch, tacos och så ska vi ta oss en fika nu, sen så ska vi fixa lite till. Recept och bilder på cheesecaken kommer så småningom!

Ska göra lite andra saker idag också, måste städa, träna, duscha, se till så att syrran flätar mitt hår när det är blött och så ska jag faktiskt kolla på modevisningen ikväll på 3an. Jag har missat varenda modevisning som har visats på tv, så nu har jag bestämt mig för att jag SKA sätta mig vid tvn och kolla på programmet. Även fast det är en modevisning med enbart underkläder men någon gång måste bli den första!

Fullt stök i vårt kök...

0 Läs mer >>
Jag älskar mellandagsreor, då man åker till en butik och hittar något som man vill ha och så är det nedsatt till halva priset. Fast då jag går på mellandagsrea så brukar jag åka en helg på kvällen med mamma och pappa till Gränby för att fynda, då det är tomt i butikerna.
Nu i måndags så åkte jag in till stan för att ge min julklapp till Carro, vi i kompisgänget från skolan brukar lotta om vem som ska få ge till vem. Jag fick min julklapp från Lollo, en bok om vampyrer "Vampyrens märke" och Sweeney Todd med Johnny Depp som man kan väl säga att han är som en gud för mig, eller en kunglighet! Men efter att vi hade suttit och ätit lunch och fikat så bestämde jag, Lollo, Flugan och Carro för att vi ska gå lite på mellandagsrean, klockan var ca 15.00. Jag fick allvarligt talat en tyst panikattack. Måste vart jätteklängig på mina kompisar för jag följde efter dom som en liten svans överalt i butiken, men vid provhytterna tog det stopp, är ju inte så dum eller! Men det var bokstavligen folk överallt, det enda som saknades var någon galning som var inne i klädställningarna för att hitta drömplagget och ett slagsmål i varje butik för sista plagget. Folk knuffades, skrek över butiken till kompisen som var på andra sidan, massa barnvagnar så varje gång dom ville förbi så ramla man ju in i en klädställning eller något bord fullt med kläder. Fick tunghäfta, huvudvärk, ont överallt eftersom jag spände mig så mycket. Och när jag kom hem ca 18.15 så skulle jag bara byta om för att åka på Hula-träning, var nära på att gråta där då det vart så mycket.

Så man kan väl snabbt sammanställa att mellandagsreor i centrum mitt på dagen är inget för mig! Jag föredrar kvällshopping på Gränby med mamma och pappa!

Mer inlägg kommer imorgon om saker som har hänt i veckan!

Mellandagsrea är kul....

0 Läs mer >>
Greyson Chance? Han som sjöng Lady Gaga's "Paparazzi" och fick över 2 miljoner tittare på just det klippet? Ringer det inga klockor? Greyson Michael Chance född år 1997, om jag räknar rätt så är han 13 år. Han har över 30 miljoner visningar på Youtube sen 2010 och har sen tidigare skrivit 2 egna låtar. Nu har han kommit med en ny låt Waiting outside the lines, som jag tycer är sjukt bra! Jag lyssnade på hans version av Lady Gaga's "Paparazzi" och jag tänkte då att det skulle gå riktigt bra för killen och jag hoppas fortfarande att vi har fått en ny tonårsstjärna som kommer gå långt!


Waiting outside the lines - Greyson Chance

Kommer ni ihåg...

0 Läs mer >>




Veckans låt vart Grenade - Bruno Mars. Från första början jag lyssnade på den så tyckte jag den var jättebra och den växer hela tiden för mig! Ni får lyssna på videoversionen för jag tyckte han lät bäst där :)


Grenade -Bruno Mars

Veckans låt!

0 Läs mer >>

Låg och läste Bläckmagi igårkväll efter att NCIS var slut. Var på sida 593 och sista sidan var 668 så jag tänkte att jag kanske skulle läsa några sidor innan jag gick och lade mig. Så jag läser vidare och inser inte att klockan tickar och helt plötsligt är klockan 01.04 och jag hade bara 50 sidor kvar så jag kan ju inte lämna boken då! Det var ju så spännande! Så jag läste vidare och var nära till gråten flera gånger när jag läste dom sista sidorna. Det har aldrig hänt att jag har grinat till en bok. Kanske det är för att jag har sett filmen till första boken typ 100 gånger på 4 månader, läst första boken och så känns det som om jag själv är inne i boken och ser alltihopa med egna ögon. Jag ser känslorna, utrycken, jag hör deras röster. Boken är verkligen levande för mig! Och slutet var så spännande så jag längtar efter nästa bok, Bläckdöd. Ska reservera den nu på en gång! Och så ska jag boka om min mattebok som ska in i januari!

Färdig!

0 Läs mer >>

När jag städade på rummet så hittade jag mitt USB-minne från GUC, tänkte att det skadar ju inte att ta en paus från städandet för att kolla på gamla minnen. Så jag satt mig vid datorn och kollade och hittade illustrationer av kändisar, mig och övrigt. Så jag tänkte dela med mig av vissa saker då och då. Kan ju inte säga att jag är bra, man kan väl säga att bilderna är medelmåttiga!

Memories

0 Läs mer >>
Sitter just nu och fixar apelsiner, låter lite mysko men det är faktiskt fint. Vissa vet vad det är och vissa inte så jag ska försöka ladda upp bilder här sen så ni vet vad det är ;)

Måste göra lite mer saker idag, som att slå in dom sista julklapparna och städa... Städa ser jag minst fram emot men det måste ju göras. Vill ju inte att det ska vara alldeles dammigt när folk kommer hem hit! Är ensam fram till typ åtta kanske, för resten av familjen ska julhandla! Så har ju hela huset för mig själv så här ska det flöda hög musik från spotify och jag ska sjunga så högt jag bara kan!

Julpysslar

0 Läs mer >>

Bläckmagi är fortsättningen av boken bläckhjärta som jag läste klart nyligen, så jag tog mig till biblioteket på stan och lånade nästa bok, vilket var bläckmagi. Nu handlar boken om då Meggie läser in sig i bläckhjärta med Farid och försöker hitta Sotfinger, som blev inläst i boken av Orfeus som är vän med Mortola och Basta (Fiende). Fegnolio (författaren till boken i boken) är också inläst i boken sen Meggie dödade skuggan och Capricorn i första boken och skickade tillbaka alla i boken förutom Sotfinger, Basta och Mortola. Det var Sotfinger som främst ville tillbaka i boken så han letade upp Orfeus och såg till att han blev inläst i boken. Men nu ska jag inte avslöja så mycket mer. Men boken bjuder på lite komedi, spänning, romantik, sorj och ilska. Boken är till för dig som gillar fantasy och som kan se bilder framför sig när dom läser en bok, för annars tycker jag att det är meningslöst att läsa boken. Varje gång jag läser boken så ser jag långfilmer framför mig, jag hör dom prata och jag ser deras ansiktsutryck. Just nu är jag på sida 530 och har ungefär 100 sidor kvar (ja det är en tjock bok!). Men boken är otroligt lättläst och det går snabbt att läsa den. Ser fram emot nästa bok, bläckdöd.


Bläckmagi

2 Läs mer >>
Om fyra dar så vaknar man 08.00 och lägger fram alla julklappar man har köpt till dom andra, man går och klär på sig och man väntar på att dom andra ska vakna. Vaknar alltid minst en timme tidigare än dom andra vid julafton, för när jag var liten så vakna jag tidigt på morgonen för att sätta på sig myspyjamasen och gå och sätta sig under julgranen och kolla på den medan man myser ner sig i filten. Sen så gick alla upp och man fick öppna en julklapp var! Sen så gjorde man sig fin för att åka bort och äta julfrukost (gröt och skinkmacka med senap), sen åkte man hem och gjorde sig i ordning för den riktiga julaftonsfirandet! Jag kommer nästan ihåg varje julafton sen jag var liten, men dom jag kommer ihåg mest är då vi var hos mormor och morfar i Skuttunge eller då vi var hemma och alla kom hit.

Men nu kommer väl det värsta antar jag.. Jag har ingen julkänsla alls i år! Det är 4 dagar kvar till julafton och jag har inte fått in den där känslan att det snart är julafton, jag går inte runt och längtar efter julmaten som jag och Ellen brukade göra på bussen till skolan varje morgon. Har inte heller slagit in alla presenter och vissa av dom är inte ens klara! Och jag brukar alltid vara klar vid lucia typ för att slippa alla stressade människor på stan. Jag brukar alltid bråka med syrran om vem som ska klä julgranen, igår så gick jag inte ens till vardagsrummet för att hjälpa till, hade ingen lust alls att klä någon julgran.

Men nu ska jag lägga manken till och fixa klart den julklappen jag har pratat om lite grann här. Och så får vi hålla tummarna att mitt "pengapapper" från försäkringskassan kommer idag!

4 dagar kvar och inge...

0 Läs mer >>

Ni kanske inte vet att jag fyller år den 1 april, och nästa år så är det ju inte vilken årsdag som helst heller. Jag fyller 20! Och det som är ännu bättre är att jag fyller på en fredag av alla dagar! Och det betyder ju fest, fest och lite mer fest! Och min vän Lollo fyller 20 dagen innan så man får väl dra ihop ett stort gäng och gå ut, vilket jag ser fram emot! Jag har redan värsta planerna och det är 4 månader kvar typ, längtar så att det är sjukt! Sitter nästan och hoppar på stolen av längtan.. Men jag anser att åldern 20 är stort. Man tar ännu ett kliv in i vuxenlivet. Man får gå in på systemet mm. Det enda som är ett minus med att bli 20 är nog att man längre inte kan betala som barn på vissa grejer tex sjukthuset (är där rätt ofta) eller på bussarna/tåg!

Men jag känner på mig att vi 20 så har allt vänt och det kommer gå bra för mig. Har drömmar om att jag håller på och övningskör för fullt och att körkortet är inom räckhåll, jag har jobb och har gott om pengar och eventuellt har en egen lägenhet. Och att jag har ett gymkort! (Har velat haft ett i flera år, men har inte riktigt haft råd med det). Men det är ju bara drömmar, måste ta ett steg i taget för att nå upp till det här jag drömmer om. Vi börjar med jobb, för det är ju en grund till allt!

Kan inte vänta!

0 Läs mer >>








 
Ironic - EMD


An old man turned 98
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
And isn't it ironic
Don't you think?

It's like rain, on your wedding day
It's a free ride, when you've already paid
It's the good advice, that you just didn't take
And who would've thought?
It figures

Mr. Play-It-Safe was afraid to fly
He packed his suitcase, and kissed his kids goodbye
He waited his whole damn life to take that flight
And as the plane crashed down he thought
"Well isn't this nice?"
And isn't it ironic
Don't you think?

It's like rain, on your wedding day
It's a free ride, when you've already paid
It's the good advice, that you just didn't take
And who would've thought?
It figures

Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right, oh
And life has a funny way of helping you out
When you think everything's going wrong and everything blows up in your face

A traffic jam when you're running late
A "No smoking" sign, on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic
Don't you think?
A little too ironic
Yeah I really do think

It's like rain, on your wedding day
It's a free ride, when you've already paid
It's the good advice, that you just can't take
And who would've thought?
It figures

Veckans låt!

0 Läs mer >>

Idag har jag gjort en hel del nytta här hemma! Jag har faktiskt...
- Dammsugit alla rum, förutom toaletterna, tvättrummet och mitt och syrrans rum!
- Hämtat ved och hjälpt syrran att plogat garageuppfarten
- Gjort ännu mer julgodis med syrran!

Så nu när jag har varit så duktig ska jag berömma mig själv med rester från onsdagen, ris och lax och någon sås till! :)

Fredag!!

0 Läs mer >>
Nu har jag, mamma och pappa kommit hem från kundklubbskvällen på Fullerö Handel. Mamma spenderade runt 523 kr under kvällen, tur nog så hade jag fått en massa kuponger med 15% rabatt så det vart ju mycket billigare än vad det hade kunnat blivit! Vi köpte en stor lykta och ett stort snöbollsljus som vi ska ställa på trappan utanför som ska vara tänt på julafton och nyår (eftersom det är planerat att vi ska vara hemma då). Sen så köpte vi lite småsaker som:
- Ett julljus med nedräkning till jul som vi tänker ha som prydnad på godisfatet!
- Två krukor som såg ut som minihinkar med fina motiv på
- Prydnadssaker som vi kommer ha på några av våra ljusfat här hemma!

Om ungefär 2 timmar så kommer syrran hem från ett arbetspass som började 10.00 imorse! Va skönt att veta att man får pengar så man klarar sig! Jag gjorde ju nyss slut på hennes konto, så man har ju lite dåligt samvete!
Undrar när man får ungdomsgarantin då, hela den kommer ju ryka på julklappar och fotogrejset som vi gjorde i sthlm. Så funderar på om jag ska betala den saken med sparpengar som jag har sparat ihop sen jag var 0 år! Har ju rätt mycket pengar där, fast det här är ju en engångsgrej, för det som ligger på sparkontot ska ju gå till körkortet och resterna ska väl gå till en lägenhet... Så fort man har fått ett jobb!

Hemma från kundklubbs...

0 Läs mer >>


 

Julgodis med polkagris

Ca 40 st

Världens enklaste godis för dig som tröttnat på fudge & knäck!
Dessutom uppskattas den av både barn & vuxna, så var beredd med påfyllning till skålen! 
J


Ingredienser

1 påse polkagrisar
1-2 mörk/ljus blockchoklad
Ischokladformar

 

Gör så här
Krossa polkagrisarna till små bitar - lättaste sättet är att behålla dem i påsen och slå med en hammare!

Kommer behövas många påsar runt om påsen då man krossar polkagrisarna med hammare!
Smält blockchokladen i tex mikron. Bestäm själv om du vill ha ljus eller mörk blockchoklad.
Ställ under tiden ut ischokladformarna på en plåt.
När chokladen smält så rör i polkagriskrosset.
Klicka ut i formarna o ställ kallt så det stelnar.


Jag använde bara en blockchoklad och det funkade lika bra, fick lite mer polkagrissmak då. Har enbart gjort med mörk blockchoklad än men imorgon ska jag och min syster göra satsen igen med ljus blockhoklad samtidigt som vi ska göra risbräck! Har hittills gjort 2 satser så var beredd på att få önskemål att göra receptet några gånger till :)


Kan vara bra att ha en skärbräda under påsarna då du krossar polkagrisen så att det inte blir skitit på bänken!
Jag personligen gjorde så små polkagrisrester så möjligt så att ens tänder inte skulle få onda överraskningar när man tugga och på det sättet så får man mer polkagrissmak!


Vart lite slarvigt och kladdigt första gången jag gjorde receptet ;)

Ika julbakar polkagri...

0 Läs mer >>



Skogsbärssmoothie


Ingredienser för en person:
1 dl skogsbär, helst fryst
1 dl yoghurt
1 dl mjölk
Ev. socker om det är lite surt


Gör såhär:
Tillsätt alla ingredienser och mixa ihop till en slät "sörja" (kom inte på något bättre ord!)
Häll upp i glas och tillsätt ett sugrör!




Jag hade i lite socker för jag inte ville att det skulle bli beskt eller för surt! Funkade alldeles utmärkt och jag tror nog att det är jättegott att dricka utan tillsatt socker. Och som ni ser på bilden så tog jag en sked istället för sugrör och det funkade ju lika bra det med ;)




Ika gör skogsbärsmoot...

0 Läs mer >>




Banansmoothie
 

Ingredienser för 1 person:
1 banan
1 dl yoghurt
1 dl apelsinjuice eller mjölk
Ev. kanel

Gör så här:
Mät upp alla ingredienser i en mixer, ev. krydda med kanel.
Mixa ihop allt tills det inte finns några klumpar från bananen.
Krydda med kanel och häll upp i ett stort glas med sugrör!


Personligen så har jag i mycket kanel eftersom jag gillar kanel. Och jag tycker att mjölk och apelsinjuice funkar lika bra, fast med mjölk så blir det ju bara banansmak och med apelsinjuice så blir det ju såklart lite apelsinsmak i smoothien. En snabb och jätteenkel lunch eller mellanmål!
(Bilden var dum och ville inte laddas upp på bloggen så ni får helt enkelt klara er utan bilden tyvärr! :/



Ika gör banansmoothie...