Ika bakar... Bananmuffins!



Jag har ju som sagt lovat att jag skulle lägga ut recept på mina bananmuffins nu i flera dagar om inte veckor? Så jag tänkte att det är på tiden! Tyvärr så blir det inga bilder i det här inlägget, för jag är för lat för att hämta kameran och ta ut bilderna från kameran för att sedan ladda in dom på bloggen. Skulle i vanligt fall orka men inte idag! Så ni får nöja er med receptet så får vi hålla tummarna på att jag orkar ladda upp bilderna sen!

Receptet taget från www.recepten.se


Bananmuffins

Tid: 35 minuter

12 stora muffins eller 24 st mindre

Du behöver:

                 150 g smör

                 2 dl strösocker

                 2 tsk bakpulver

                 1 tsk vaniljsocker

                 ev. 2 tsk malen kanel

                 4 st ägg

                 2 st bananer

                 1 msk pressad citron

                 4 dl vetemjöl

Gör så här:

Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.

Stora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt.

Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.

Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel.

Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.

Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.

Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.

Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.

Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.

Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.

Om du använder muffinspanna: låt svalna ett par minuter i muffinspannan innan du försiktigt lossar dem.

 

Variationstips:

Det blir gott med kanel i smeten. Det går också bra att tillsätta ½ dl hackade nötter (hasselnötter, mandel eller jordnötter) eller choklad till smeten.

Kommentera här: