Hemmagjord ostsås
Ingredienser för 4 port:
- 200 g kassler/skinka
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1-2 tsk svartpeppar (krydda efter smak)
- 2 dl ruccola (valfritt, men ruccolan ger en mer fyllig smak)
- 2 dl riven ost (välj den ost som du själv tror skulle funka, jag använder mig av riven ost med låg fetthalt)
Gör så här:
- Finhacka vitlöken och strimla kasslern/skinkan, fräs tillsammans med olja/smör i en gryta i några minuter.
- Blanda mjölk och majsstärkelse, rör ihop. Tillsätt till grytan och rör om.
- Hacka ruccola, rör ner tillsammans med smulad hönsbuljongtärning och svartpeppar. Låt koka i 3-5 minuter
- Häll slutligen ner den rivna osten i såsen, rör om tills osten har smält. Smaka av och känn efter om det behövs kryddas extra eller om det behövs mer ost.
- Servera tillsammans med pasta. Tips är att koka broccoli tillsammans med pastan och häll såsen ovanpå. Mumma!
Smaklig måltid!